打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 【原創機評】EW系列第四擊 - 降不了的龍 雙頭龍高達(EW)

雙頭龍拉過黎用3武跟住去人後面可以秒人地,可以唔洗靠隊友
回復 支持 反對

雙頭龍拉過黎用3武跟住去人後面可以秒人地,可以唔洗靠隊友
a23295412 發表於 12-10-2010 11:09

這是對附新手的打法 若果對方是高手的話情況可能大有不同
回復 支持 反對

回復 12# ttiieenn

嗯 同意
回復 支持 反對

我當時係第3擊到問你可唔可以整個雙龍機評,點知你真係整左,仲寫得好好,呢本野其實可同多3一齊,雙龍拉包機過黎(尤其係重武ew,拉佢過黎佢一變全彈發射型就煩到....),多3抽佢彈,再慢慢地折磨佢,變態到呀(奸笑中)
回復 支持 反對

可唔可以寫埋飛翼ew個機評,當飛翼係最後啦,因為重武ew已經有人寫左

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
ttimecrisis4 -3 連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

可唔可以寫埋飛翼ew個機評,當飛翼係最後啦,因為重武ew已經有人寫左
erictung 發表於 12-10-2010 11:43

其實我包機真係好廢...
既然廢就唔應該寫機評
唔想比d新手見到學左個廢物咁打就唔好啦...

所以我都未必會寫 不過都多謝支持!
回復 支持 反對

飛翼係用自描的,同埋佢係打中,後場,無咁死的,除左打曉之外,如果你唔寫,我到時想下同唔同你寫埋佢,集齊全ew系列
回復 支持 反對

我有部雙龍ew,當初合佢係因為想將神龍同多2解左佢,放咁d位出黎,昨天先爆到佢有技2,因為佢唔可以做任升(全近攻,點打呀!!),同埋多3跟佢,起碼折磨人地個隊友個時個菊花唔怕俾人插,因為好安全,同可以慢慢折磨死佢(重武ew都係咁話)
回復 支持 反對

樓上的人兄習慣連帖嗎? 小心被扣分就好了...而且請善用編輯功能。
這部機體小弟還未有抽中核心...兩次死神一次WZ...可惜...
其實單靠外觀和屬性已經足夠令小弟愛上他。太帥了~~!
而且飛行的時候動作非常漂亮...人家說WZC是最華麗的機體可是小弟卻認為雙龍外貌與實力並重!
補充一點: 小弟認為雙龍的目的就是對抗敵方包機...先用技1防止倒地硬要拉來敵方包機...再加上鐵壁和對方包機"鬥長命"...總之拉不到就不能死掉...
純粹是小弟主觀意見喔…
回復 支持 反對

首先本人極之感謝版主咁俾面入黎回下post
說實在的 加不加精華本人實在無權干涉
但是我也覺得這一篇機評的 ...
ttiieenn 發表於 12-10-2010 11:08

改介面很好嗎
討厭現在本身sd的介面?_?
回復 支持 反對