查看: 8570|回復: 77
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 【原創機評初作】成世都走唔甩600G既宿命【100%原創】【精】

前言:我玩左SD都幾耐下..由台服公測玩到宜家..一開頭真係好熱心= ="  日日咁玩..一D都唔厭..到左宜家..上樂古仲多過打SD..真係好搞笑= ="  近排上樂古..見到好多機評..佢地有好有唔好..我由其鍾意果D打冷門機機評既人..我係極支持冷門機的..我見佢地係咁做..我咪又試下做LO..做成點!?你一陣睇下咪知LO~ =]] 好喇..唔講咁多..入正題~
今次既題目係"成世都走唔甩600G既宿命" 你地估唔估到係咩機呢?好拉~開估~ 答案係- -決鬥高達- - 呢部機係做任送的..調查發現..超過9成玩家收左之後係會DEL左佢嫁WO~
機體簡介:西洋聯邦的G100系列試作MS的第一個完成品,被賦予了GAT-X102的編號,作為系列的最初型號搭載了光束步槍,光束軍刀和PS裝甲等CE世紀鋼彈的標準裝備。本機以靈活性和泛用度著稱,為後來的後續型號打下了扎實的基礎。  (姐係同B果部高達差唔多= =")

先睇睇佢六圍先拉~

先分析一下佢六圍~佢六圍偏向速度同必殺..本身係一部 機..咁既六圍岩晒佢..六圍中最差既係防同埋血..不過唔洗怕..技一同技二會補番佢既不足..一部成功既剪機一定要識擾敵..集火..再用速度去閃開敵人既炮火..(呢個係其中一個玩法姐=3=)..呢部機就有晒條件去做一部擾敵..集火..再用速度去閃開敵人既炮火既剪機了..極高既速度可以閃開敵人炮火..就算比人射中都唔怕..點解? 因為佢有技一同技二..佢既技能一陣會講..
六圍優點: 夠晒快..係一部純正剪機既六圍..
六圍缺點: 攻低..打人唔痛..防低..比人打仲痛( 技能會補番的= =" )
武裝:
武裝一:
正正常常既光束劍一把..斬人唔算好痛..不過用1武打3下之後再用3武射..咁就唔同講法了..加埋的傷害唔講得小..
呢把刀收刀都好順..MCA就唔知了..因為我未學識MCA=3=
武裝二:
正正常常一枝槍..射速唔差..攻擊力中..回彈速度中上..岩晒拎泥對射..手感都幾好..射程中~
武裝三:
正正常常火神炮..射速偏慢..攻擊力中上..回彈速度中..加埋1武可以做成大傷害..一舨情況下唔建議對射..
對住I立場先直接射佢..

武裝總結: 又係一部正正常常剪機既武裝..武裝冇咩亮點..好普通..不過打法就多多..一陣會講打法的...用1武打3下之後收刀(收刀轉的武器係3武)..之後用bb彈射..邊射邊拉後..通常咁樣打你會扣到人好多血..咁樣連技應該已經將佢武器既最大攻擊力使出了..就算咁打唔死人都唔洗怕..你仲有sp..佢必殺都唔差..打人都幾痛下嫁.

武裝優點: 冇缺點
武裝缺點: 冇優點        = ="
技能:
技能一: 防禦力上升

極有用既技能!!佢本身係低防..宜家有呢個技可以改善番佢既不足~
技能二: PHASE SHIFT裝甲

又係極有用技能!!佢有一技已經好好了..再加埋2技..防BB彈..真係冇得頂= ="
建議強化技能: 新人類覺醒

強化番佢速度..令佢更加快..無論係閃開D拳頭..追殺D包機..同剪機對射都好有幫助..

技能總結:
佢2個技都好岩佢用..2個都係防技..配合番低防既佢..真係絕配~加上技能仲係滿血技..佢本身低防既缺點都冇左了..d技能同佢真係好岩~
強化建議:

極度神速型"

追求速度上刺激..3敏令你出槍更快..全速令你到達光速= ="  可以加強同剪機對射既優勢..同拳頭拉射又唔好咁快比d拳頭仔捉到..可以爭取時間增加對敵人傷害..又可以存多d sp..比佢捉到就爆sp ma..多氣又可以追殺包機..令到強大既1武連3武多左出場機會..

高高輸出型"  ( 推介~ )

3敏全攻...岩晒鍾意下下打到人抽根既你..呢個點法可以補番佢攻低既缺點..3敏同上..都想佢出槍更快..呢種配點我認為真係
岩晒佢..佢順手後..技槍真係好好射..連技都更加順手..推介~

鐡皮硬淨型"

極硬既鐡皮..23.1既防禦值..已經比上未開技既重高了..加埋技能..真係嘩嘩嘩..呢種配點岩晒鍾意強襲既你..硬硬的鐡皮..
乜都唔理直沖~直上去果陣一定會比人射..閃到就閃..比人射中當存sp..沖到上去搵人連技..連1武加3武..呢個時候你的sp又存滿左了..爆佢sp吧= =+
打法:
極度進取型"
開場時以佢既速度極速佔領場地中央..等對手的前鋒泥到用1武連3武既方式重挫對手..呢種打法殺到人機會唔大..不過就可以用你1條命換到一個進攻機會..更可以挫對手銳氣..通常你突擊成功..都有78%係WIN嫁拉..
呢種打法岩晒"鐡皮硬淨型"

前後包抄型"
開場時直沖...沖到咁上下..就用隱身道具..沖去敵人陣地..用1武連3武打包機..掃包機掃到有SP時..就沖番上前..搵拳機爆SP..呢種打法係最具攻擊性的..同時都係最易失敗的..呢部機本身打包機有屬性上既優勢..相對存SP都會快D..搵拳爆SP..因為你沖左上去..D隊友就自生自滅了..爆拳SP係幫輕隊友..等佢地唔好咁辛苦...呢種打法岩晒"高高輸出型" 同埋 "極度神速型"

正宗剪機型"
就係做一部普普通通既剪機..去同人對射拉= ="
遇拳機時:開頭以2武拉射..一路拉..一路埋隊友到..到佢好埋啦..咁就用3武射佢..存番D SP..佢出刀就SP佢= ="

遇剪機時:就係拉射喔..睇準時機就用強大既1武3武連技打佢..
遇包機時:進取D..爭取機會去連佢技...
呢種打法"極度神速型"    "高高輸出型"    "鐡皮硬淨型"  都岩用

機體影片:     (另請大大幫我貼youtube片..唔識貼=3=   plz.. )

感想:好開心比版主大大認同..幫我整左顏色落去...今次係我第一次機評..打得係咁上下拉=]多謝你由頭睇到落尾..
我知呢個機評有好多不足既地方..咁你見到就話我知了..我會盡力修改的..希望你鍾意今次機評吧=]

評分

參與人數 2樂點 +60 收起 理由
五月霜 + 20 已加入機評攻略集
ttimecrisis4 + 40 原創內容

查看全部評分

回復

決鬥可以合傳說高達...
回復 支持 反對

其實佢把刀唔差,出槍又順,防禦力o係冇S機同冇oc 年代黎講,算好硬淨
想當初回流港服時就係用佢打天下...直到合到空突先del
回復 支持 反對

這是武裝太普通的錯....
回復 支持 反對

回復 支持 反對

成世都走唔甩600G既命運<<<我仲2為你話命運高達經常比人del= =
回復 支持 反對

成世都走唔甩600G既命運
apple__orange 發表於 11-8-2010 19:31

我都係= =!!
回復 支持 反對

佢唔再係600G,而係傳說既A級材料機
我仲念緊抽定合好!
回復 支持 反對

呢部有機會同S重大戰
回復 支持 反對

回復 8# lamchunghon

e部應該唔會好難抽:dizzy:
回復 支持 反對