樓主: ttimecrisis4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 命運高達 Destiny Gundam (原創) 機評

命運高達,都可以一野秒殺人既殺傷力!!"35%之後,打一野劍西,出SP秒左部劍西"
命運高達,上次我用神,打佢4野會心,比我秒左!!唔知做咩果陣,覺得命運高達好廢!!
命運高達,真係會覺得廢,不過,用用下就知佢勁~!
回復 支持 反對

大家睇唔睇得出命運高達有咩原因我話佢雞肋?大家都見,未變形時既三種武器都冇咩大特點同傷害性,唔同FA ZZ咁只屈一武...
就算拳機埋身後,FA ZZ爆甲後既一武武力更大,但命運高達若比人埋身,真的好難應付,幾形後boost冇增加(惟有靠技一)
Re:唔好意思 首先錯字都冇乜特別既 明白你應該係打"變"字掛? 唔重要
問題係R後boost係增加左(本人已驗正,唔信你可以自己試 係平地場(練習模式?) 會飛多左5格)

技態上冇滿血技,惟一唔好既地方.但到50%血時,命運高達既威脅性將會大增,其因令到本身低攻擊力既命運高達可以再加彈攻擊
力,令本身剪機需要的機動性和推進力上升,令命運高達起劍裝模式時的boost能夠同對手拉鋸!加上鎖定範團增大,令自已更快得
知敵人的所在位,惟一可惜就係冇通訊效果,美中不足的罷了...
技能二為最普通的技能,也令命運高達成為了低力發動的機體,開技要求要35%血,接近頻死狀態.但若你起開左技二時,劍裝模式時
放左對手一個必殺,對手惟有祈禱了....
技一同技二都令命運既威脅性降低,比人一種好易擊破既感覺,其因d人回諗,開得技離都差唔多死啦.所以,命運高達的玩家真的要
好小心咁運用命運高達!

Re: 矛盾? 未明你想表達既野

anyway, 我好鐘意用命運 出槍速度幾岩我手感 通常都係1,2武連射 hit3野先 ^^" 3武多數補尾刀用(解任嘛要 xDD)
而且都好少R 因為冇遠攻點都係冇咁方便 可能我真係好專注係玩緊剪機only
回復 支持 反對

大家睇唔睇得出命運高達有咩原因我話佢雞肋?大家都見,未變形時既三種武器都冇咩大特點同傷害性,唔同FA ZZ ...
傻笑哥 發表於 2-6-2010 15:47

前句係話,命運開左技後威脅性大增

後句係話,因為命運起碼50%血先出得,所以,未開技時會冇咩威脅性..
回復 支持 反對

前句係話,命運開左技後威脅性大增

後句係話,因為命運起碼50%血先出得,所以,未開技時會冇咩威脅性.. ...
ttimecrisis4 發表於 2-6-2010 15:49

thanks for explaination ^^ 我明白了
回復 支持 反對

thanks for explaination ^^ 我明白了
傻笑哥 發表於 2-6-2010 15:57

以後多多支持本人了 =]
回復 支持 反對

支持!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

我反對出刀好快,命運出刀好慢的!!
回復 支持 反對

我反對出刀好快,命運出刀好慢的!!
a44a99 發表於 2-6-2010 16:39

見人見智罷了
回復 支持 反對

講真呢部機真係好勁...
不過有好多人都用到好廢
回復 支持 反對

命運既刀唔係一復人用得黎既._.
雖然沙煞比都係._.
回復 支持 反對