查看: 7017|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 改版了,想玩機甲師的請入黎留意

~關於二轉 機甲師(Meisters)~

注意:機甲師轉職既地方唔再係深淵遺址
改為係鋼鐵都市城市內(無需經過機械醜八怪)

轉生後,裝備MG之後,人物變成坐住係一部坐駕上面
(我就是傳說中的Gundam!!!!!!!)
武器特點:與其他武器不同,有額外增加HP

攻擊特色(亦都係大家要注意既地方):
每出一次呢d連續攻擊,都要消耗唔小SP,
同埋機械師d技冷卻比其他職業稍慢

MG操控[初級]: 可使用 強攻擊>強攻擊>強攻擊
          弱攻擊>弱攻擊>強攻擊

特珠的MG可使用獨有內置攻擊技能
成功發動消耗50sp(有待修正)

MG操控[中級]: 可使用
弱攻擊>弱攻擊>弱攻擊>強攻擊
成功發動消耗100sp(有待修正)

MG操控[高級]: 可使用
弱攻擊>弱攻擊>弱攻擊>弱攻擊>強攻擊

成功發動消耗150SP

我97lv朋友機械師的血量(約350體),MG附加約280HP

成部keroro咁-.-

------------------行為篇------------------
機甲師既操作同其他職業既操作有所出入~

爬梯

爬繩(停留狀態)

爬繩(行動狀態

防禦

生產

生產成功!

影唔到失敗果下=.=

小弟提供既資料去到呢度先!希望大家係開放新職後係遊戲多多探索吧
以上提供既資料只作大家參考用,有可能同港服既內容有所出入,
希望呢d資料幫到大家啦~~

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
kit06 + 20 精品文章

查看全部評分

回復

我想玩牙XD
工程c幾時先會出??
回復 支持 反對

正@@想玩
回復 支持 反對

聽人講, 對比其他職業, 2轉後反而弱了
即係話2轉前的機甲師, 威力猛, 強過很多其他2轉前職業
但係2轉後的機甲師, 冇左先前的技, 優勢反而沒了
回復 支持 反對

聽人講, 對比其他職業, 2轉後反而弱了
即係話2轉前的機甲師, 威力猛, 強過很多其他2轉前職業
但係2轉後的機 ...
yllss3a08 發表於 2-5-2010 14:09

你說的沒錯,二轉後機甲師技能冷卻時間長很多
攻擊技能少了,普通攻擊威力還過的去
可以說是半只雙刀
所以有分普攻為主 或 以技能為主的機甲師
回復 支持 反對

最新Windows7破解玩到彩虹島的方法(包得)。首先請在彩虹島右按一次,再按內容,再按相容性,按以相容模式執行這個程式 選Windows Xp(SP3)。最後按以管理員的身份執行。包得
回復 支持 反對

機甲師d攻擊咁似雙刀既
z>z>x 果d
回復 支持 反對

到時應該會有機甲帥熱潮@@
周街都係同一個職, 好似岩岩出2轉果時雙刀雙槍不絕咁-)
回復 支持 反對

說的應該是最程的MG機
回復 支持 反對

我睇片見過有人151LV仲系工程師泥=0=
機甲師我覺得比雙刀復習得多=_=
不過D動作好得意
回復 支持 反對