樓主: ttimecrisis4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 德天使高達 Gundam Virtue (原創) 機評 (本人愛機之一)

我係沒 trans-am   我ok的
回復 支持 反對

我推..唔好沉住~
回復 支持 反對

技能上,真係唔錯,開哂所有技的話,德天使應該也差不多沒弱點了,技能一係滿血技,加防技,可以更快令德天使得到 ...
ttimecrisis4 發表於 22-4-2010 09:57

我都好鍾意肥仔德 (肥嘟嘟得意之餘又好用@w@)
不過我同樓主睇法有d唔同

首先 肥仔德6圍悲劇 攻防基值都低 武器倍率亦唔高
可以話唔升oc加攻既話 佢除左打拳機之外冇乜力水 (包機都唔係好打得入 遑論剪機)

其次 肥仔德係除左靈格斯之外我會建議唔需要吝嗇爆甲既機 (第一命 2技開後更加值得爆)
尤其係對方拳機強大既時候 (有防倒地技能既機就積極爆甲啦)
肥仔德爆甲後會減防 而機動, 推進速度, boost都有所增加 (個人感覺 唔肯定= =)
最緊要既係2武 屬中距離武 微超視 兼帶硬直 2發彈 清空後充填 高攻
說明左爆甲後係一部好好既助攻機
當相方拳機開始埋牙既時候 2武就能夠發揮其強力既助攻力
用硬直炮射停對方 為己方拳機製造機會
或者用硬直炮為己方機解圍 射停對方格鬥
而且硬直炮唔倒地 唔怕自己人格緊對方時唔小心打跌左對方變相幫人解圍
加上爆甲後2武有2發 比起未爆甲前3武只有1發來得靈活 支援性更好
開左2技後 爆甲2武回彈速度亦不俗
至於1武原地起手3刀倒地亦係破s雙頭龍個夾既利器 (今日試過咁樣係一場玩死左2部s雙頭龍)
而且第2第3刀前進幅度亦唔差

總括而言 肥仔德爆甲後依然強大 而唔係你講得咁不濟~.~
回復 支持 反對

好想你講下對nu(s機)嘅機評@@
eightgod11 發表於 22-4-2010 18:10

本人抽唔到nu高~ ~
冇得寫住了,順便一推
回復 支持 反對

樓主真係好用心打-.-支持下
仲有玩肥德最好係咪手描?
kofkenso 發表於 22-4-2010 18:43

其實我都覺手瞄好d,主要德天使唔手瞄嘅話,好多下都係"打擊"
又或者,可能我的問題- -"
回復 支持 反對

樓主真係有心機  支持=]
回復 支持 反對

我反而覺得包機配合1刀倒地o既1武
係非常好用

有少少拳機底可以玩死埋身拳機
1刀流威力又大,對方連中招出你大絕o既機會都冇
回復 支持 反對

見到 合成圖果一頂 呆左
之後睇番先明...
回復 支持 反對

我都好鍾意肥仔德 (肥嘟嘟得意之餘又好用@w@)
不過我同樓主睇法有d唔同

首先 肥仔德6圍悲劇 攻防基值都 ...
alvinvin 發表於 23-4-2010 00:28

可能本人唔玩拳嘅關系罷了,
我玩德天使就算人地埋身最多都係玩道具,唔會爆甲,可能我淆底吧- -"
回復 支持 反對

更正下,德天使3武應該係一有即放,3武無彈先用2武咁講,倒地炮既效用係用黎倒地敵人從而有一秒變為4打3令隊友容易打D,用晒2武先3武是不對的-.-
回復 支持 反對