打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [機體分析及打法 - 重炮手高達][視頻] - by提文

關閉 [複製鏈接]
反應:預左最多人揀果個
回復

佢話晒都係b機, 將就下啦
而且果時比後面隻魔蟹偷左一set導彈
zz先緊緊格死倒我, 更何況果陣我係得一半血接佢成套呢
如果唔係計錯boost, 一早跳返上去走左
第一隻都唔洗死

其實睇真d佢, 攻以b機黎講真係唔算低
你 ...
holytiman 發表於 26-11-2009 02:24

講真佢6圍唔係太高就算有鐵壁都只係頂多一,二野(佢6圍我覺得係b機來講都算普通)....唔好覺得雙防好似有用..仲有ar, 好似重炮呢d每set10幾發既炮機射人係要中哂一set先真係痛, 如果你一邊避一邊射係好難傷到人 , 仲有你話俾zz格一set+埋蟹既導彈射你先會爆咁我覺得佢真係唔硬因為呢2部係拳機來講攻就一般 , 先唔好理佢追+個33%傷害既相克 , 但你已經做左個錯誤試範 , 你會比d新手覺得原來拳機打中都要咁先殺得死 , 如果你俾閃光打中我咁講你都係只係得番5分1仲有佢既速度同埋我之前講既射擊就算你+埋3武其實都只係一般, 3武連2/2連3先有用但問題係出3既時候你係企係度出又無得cancel又無得定人好容易就閃過la, 3武要出哂先得咁同閃光明鏡既3無咩分別.....不過人地有拳你就無(我真係好小見人地用明閃會出3lo) , 同埋都係個句....見到拳機好心你走去打其他機la , 一開波游游下都唔知想點 , 如果人地開多3你即死了, 定還是你想話俾人知俾相克既機打其實扣幾多?
回復

除左你話唔用刀之外,冇咩野反感
回復

睇黎你仲未體會到佢武3精髓
可能我拍得差, 令你睇唔倒人地s機同兩部拳機比武3放得幾快啦
如果有包機可能會明顯好多gei

基本上玩過紅豬/陸指/金天呢類B剪就冇可能覺得佢地唔係陰下陰下既機
冇重炮手呢類擾敵機, 哪來比紅豬/陸指/金天呢類B剪抽水呀?
打法唔同功能唔同= = 個個用晒紅豬/陸指/金天呢類B剪人地一埋身就死晒啦
重炮手就係勁在拳機格埋黎都可以頂倒
紅豬/陸指/金天呢類B剪只要比拳格一套就可以歸天
...
holytiman 發表於 26-11-2009 11:07

係度呢第一我唔覺你擾到人地, 一開波輸左部劍西咁叫擾? , 至於你話紅豬個d機抽水咁講真個d機既武器係用來拉打ga la一部隱形其他個d追彈機講真我覺得咁已經唔駛出一部機去擋來抽手掛-.-?

第二, 我睇完片打你個2個講真就未到家ga la, 但咁都屈得死你而唔係訓係度咁講真有技術既人開好似劍西/劍z(我估且唔講s機)埋你格再mca打到你背偷2下會心你都釘左la唔好話頂唔頂到la...你死左都計死亡ga傻仔(你以為佢係重高咩)
回復

講真佢6圍唔係太高就算有鐵壁都只係頂多一,二野(佢6圍我覺得係b機來講都算普通)....唔好覺得雙防好似有用..仲有ar, 好似重炮呢d每set10幾發既炮機射人係要中哂一set先真係痛, 如果你一邊避一邊射係好難傷到人 , 仲 ...
kissliu 發表於 28-11-2009 20:47

你是但搵倒一部b剪機冇鐵壁得一半血可以一路比魔蟹射一路比zz慢慢格到第5下先死我話你叻= =
佢主要功能唔係打, 而係擾敵. 隊友唔配合我真係冇計...
正如你見我比人打果時冇隊友支援, 我打緊人果時又冇人抽水
相反隊友格人果時我就射返一套過去, 比人打緊我又抽返一套水
冇人救任何b機都頂唔倒兩部拳機一射一格
你試下用陸高/紅豬/金天咁圍法你就知咩事, 包你滿血都只係頂到人地格第4下ja
我比兩部拳機圍之前明明中間有部劍西響我左邊, 但我可以比左邊兩部拳機走過黎圍我都冇人幫, 拖倒十幾秒仲想點, 不如你又試下用陸高/紅豬/金天呢個距離一半血比兩部拳圍睇下可以磨幾耐丫

係度呢第一我唔覺你擾到人地, 一開波輸左部劍西咁叫擾? , 至於你話紅豬個d機抽水咁講真個d機既武器係用來拉打ga la一部隱形其他個d追彈機講真我覺得咁已經唔駛出一部機去擋來抽手掛-.-?

第二, 我睇完片打你個2個講 ...
kissliu 發表於 28-11-2009 21:05

一開始游下游下係做locking睇下左邊有冇人到, 但隊友唔跟後面我跟本就冇理由沖前
之後雷達見倒有隊友沖左過去已經心知不妙拿拿臨過去睇, 部劍西冇左一半血... 又關我事呀???
而且我一開始技都未有沖去做箭靶咩= = 擾敵大前題係有技, 我滿左技都沖左前啦
唔係點黎得部freedom咁大個屁屁比部游下游下既劍西打?
你打法係用抽水機屈姐, 但冇機響前面你會屈得咁易咩?

劍西/劍z/劍o埋黎開格陸高/紅豬/金天滿血正面都一定死, 重炮手滿血正面就一定唔死, 呢d咪叫厚甲lor
b剪ja, 可以頂到咁你仲想點先= =
你講果d野根本任何冇鐵壁既b剪都頂唔順ga啦, 有咩好比姐
b剪ja, 佢唔係a剪呀, 唔係s剪呀... 仲想點姐...
我地講緊b剪, ok?
b剪呀
回復

(1)你是但搵倒一部b剪機冇鐵壁得一半血可以一路比魔蟹射一路比zz慢慢格到第5下先死我話你叻= =
(2)佢主要功能唔係打, 而係擾敵. 隊友唔配合我真係冇計...
正如你見我比人打果時冇隊友支援, 我打緊人果時又冇人抽水
相反隊友格人果時我就射返一套過去, 比人打緊我又抽返一套水
冇人救任何b機都頂唔倒兩部拳機一射一格
(3)你試下用陸高/紅豬/金天咁圍法你就知咩事, 包你滿血都只係頂到人地格第4下ja
我比兩部拳機圍之前明明中間有部劍西響我左邊, 但我可以比左邊兩部拳機走過黎圍我都冇人幫, 拖倒十幾秒仲想點, 不如你又試下用陸高/紅豬/金天呢個距離一半血比兩部拳圍睇下可以磨幾耐丫

(1)我同你講 , 你已經當b剪好似重高達咁用ga la , 呢樣野唔駛講ga la仲好意思話叫我搵一部無鐵壁既b剪咁打法我覺得係唔係我要用b剪企係度頂幾野唔死先話勁呢?個個好似你咁打咁唔好用b剪了 , 講真蜀性相克既野你係唔係唔識ga?不過呢好似你咁比人圍而死唔好話自己勁 , 係7左ok?明白ma?仲好意思拎其他機比下去你根本就失去左點解重炮有鐵壁既意義 ,
(2)講番正題關於你打法個度你話隊友唔配合我有小小同意但問題係你其他3個隊友都知敵人係前你就望左(一開始), 如果你話用佢來擾敵時應該同隊友先講好唔係話你比2隻打既時候死左咁來話自己係擾緊人, 你d隊友鬼知你擾人咩?只係知你死左咁既意思ga正常來講用呢隻野時候應該跟住隊友來行(因為你有劍西同s機講真呢部係一部汁雞佢有鐵壁係因為你俾人發現你汁緊佢既時候佢先來打你都無用因為可以頂多1,2下 , 但我見到你係條片度只係做過一次 , 所以你第一條命係白死ga你明白ma?你話你打緊人個時無人來抽水咁講真一係你d隊友廢一係就你俾人拉左出去俾人圍(我見你追部開左2技既自由來打已經左咀), 不過我相信唔係你既問題但你自己有無發覺點解你同蟹打緊個陣部zz會過來打你呢?你覺唔覺好似係呢度俾人突登引左出來圍呢....你要明白都係個句la , 你死都係計死亡條直ga , 唔好再當佢係重高la ok?真係差太遠la
(3)呢度我睇完嘆左一口氣...唉 , 我第一次見到有人叫我試下你不如用個3部俾人圍可以磨幾耐....
講真 , 你用過呢3部未?唉唔想回你你自己問下人la玩家

(4)一開始游下游下係做locking睇下左邊有冇人到, 但隊友唔跟後面我跟本就冇理由沖前
之後雷達見倒有隊友沖左過去已經心知不妙拿拿臨過去睇, 部劍西冇左一半血... 又關我事呀???
而且我一開始技都未有沖去做箭靶咩= = 擾敵大前題係有技, 我滿左技都沖左前啦
唔係點黎得部freedom咁大個屁屁比部游下游下既劍西打?
(5)你打法係用抽水機屈姐, 但冇機響前面你會屈得咁易咩?

劍西/劍z/劍o埋黎開格陸高/紅豬/金天滿血正面都一定死, 重炮手滿血正面就一定唔死, 呢d咪叫厚甲lor
(6)b剪ja, 可以頂到咁你仲想點先= =
你講果d野根本任何冇鐵壁既b剪都頂唔順ga啦, 有咩好比姐
b剪ja, 佢唔係a剪呀, 唔係s剪呀... 仲想點姐...
我地講緊b剪, ok?
b剪呀

(4)我睇完你打呢篇野就覺得你好似以為自己好神係隊友累你唔關你事同埋想話俾人知呢部野既耐久好強 , 一開始我見到你望左邊但你隊友已經知道前面有敵人個wzc霸lock仲好過你d所謂lock la好似你係最後仲叫人跟你都唔知你想點....照計你跟人就差唔多-.-"仲有擾同擋係差好遠ga....我認為你要擾人唔一定要開技先去擾 , 你去哂技去打個d唔係叫擾 , 個d叫擋, 擾敵唔=俾人圍死ok?照計你應該一開始就射d剪機/引個d拳機過來圍佢有咩可能掉番轉, 就算同隊友再唔夾但你係隊友既視線內我唔信佢唔會唔幫你 , 仲好意思話身為b剪擋個幾下係比人圍死根本就多9餘.
(5)仲有開抽水機唔只屈前面如果我用我會係隊友既中間/係前面 , 開抽水機用來頂d as拳不如你開bs龜頂la好冇ar? 你話比d as拳打正面都死咁就真係搞笑(你玩緊1on1)? 正面都打到你姐係你唔識走姐 , 大佬ar我明白你開呢個post係想話俾人聽部野係剪b來講好硬打完一set都唔死但你竟然拎d追機去比根本大見既機同武器都唔同咁講d人打艦戰不如用哂呢部機la好冇?
(6)你呢度好不知所謂 , 你慢慢用la下第一次見人叫人地用b剪頂拳機, 講真呢部野係多3面前一set就已經死左仲有時間開技俾你頂?
回復

其實我唔想評你既打法, 你只係想介紹呢部野姐我都明 , 不過你用得唔係太好發揮唔到佢同埋你仲要機比機我先打上面個d野出來 , 不過點都好你用佢打多個鋪都遲早封塵 , 因為現時來講呢部野已經唔入流人地玩速戰呢部野已經做唔到 , 你慢慢諗下先la
回復

講真你有冇睇段片ga= =
成場冇包, 射程範圍內有剪打剪先, 你仲問我屬性相克既野你係唔係唔識?
第一部送出去死係有幾個原因:
1. 主力響右邊, 我要同隊友匯合
2. 左邊前面人地有兩部拳機
3. 當時敵方兩部剪機響右邊
4. 我左邊有部劍西, 所以走位要當眼d響佢視線範圍內容易見倒 (最後佢竟然唔知走左去邊...係最大問題點...)
5. 隊友個個2部已經死左1部, 我仲有3部 (就算我幾勁唔比人打死都好, 冇隊友一樣好快圍死, 咁不如我比人圍死一部出返黎, 好過之後比人圍死我兩部)
6. 中間個位射程唔夠我用一定要走
7. 原本去中間既目的係追打freedom, 咁佢死左我留響度都冇意思
但走果時都要留意返敵人拳機位置, 所以走既時候基本上都係用個盾對住佢地, 事實就係我用盾擋左一set導彈丫, 順便lock下上面邊度有人. 飛上去果時因為人急得濟搞到冇晒boost, 為拖延時間就用左高低位避佢, 但唔會望住佢黎避, 主要係靠聽聲佢幾時用boost. 全程依然係lock上面部剪機, 到真係發現失手上唔倒去果時先向返人地果邊, 以免偷背.
成個過程20秒, 你可以見倒一個隊友都冇黎支援, 打字? 我避果兩部野已經好食力啦...

陸高/紅豬/金天三部我都知係咩黎, 要避的話我都係同重炮手一樣避法ga姐
重炮手避唔倒, 呢3部我用都會避唔倒
重炮手半血可以比兩部拳圍捱到第5下格先死
呢3部半血比兩部拳圍應該第3下格都未洗出就可以返廠
我唔係話呢3部廢, 都唔係話呢部特別勁
要對比就用同級對比

拳機埋到身你走唔倒就係唔係都要頂
又唔係叫你走去d拳機叫佢:「喂! 我頂你呀!」
咁佢兩部野走過黎唔係我想ga wor
人地識玩拳追剪又係我錯呀???

講真呢部野係多3面前冇技一set就已經死左啦, 冇技沖出去送死咩
講真部部b剪係多3面前一set就已經死左啦, 你係唔係廢話丫= =

陸高/紅豬/金天果種中前場至中後場陰下陰下偷打叫火力支援
重炮手呢種前場至中前場呢種叫擾敵
你點分類你既事, 但呢篇文係我既, 唔該你跟返我定義
就好似你身處英國就唔該你用英文, 德國舉v字勝利手勢你會比人打
回復

你仲唔明我打既野仲用d咁kai既比喻來回唉......你明唔明我打既野先到底?唔明的話你去玩cs la , 個D岩你玩LA , 仲有我唔想再打關於你既打法正確與否 , 呢D我已經係上面係回哂你GA LA你唔睇人地回GA POST只係一味搵你所謂(正確)既論點回我 , 仲有係樂古好多人都將佢地個d金天同格魯br既片放上來 , 你睇下人地點打先la到頭來你都仲要拎來機比機真係搞笑左小小....
回復

但呢篇文係我既, 唔該你跟返我定義<----講真我已經俾足面你 (係字面來講), 你開得POST應該明白會有其他回應唔係只跟你既定義去回 , 你搞清楚咩叫討論區!
回復