查看: 1173|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 勇者之劍原來有用的..

今日約齊人馬去打海龍王..真係..成team都笨左..

順便分享下點打海龍王啦...都好廢下..我地team有81lv補血吉他.88lv雙槍手.87同100lv既雙刀..
由於第一次打佢..大家開頭成日死..後來..死既次數越來越少..
首先..海龍王係要打3次的..
第一次..有條尾...呢個易打..全部人去佢條尾旁打..狂打就係..吉他補血就夠...(提一提.
唔好靠曬吉他補血..唔夠sp補的..得閒仲要坐下..建議吉他用上上樹或妖怪稱號)
打完尾再打頭吧..遠攻及補c係中間打..近身就要小心..
第二次...先打身再打頭..唔洗點教啦..你打就知..頭兩次..easy....
第三次..都係我地笨左既一次...點解??先講左點打先..
講真..我係吉他..無咩睇到佢地點打..因為..集中力要超強先得..又要睇住自己d血..又要睇住隊友d血..
仲要睇住海龍出咩招..死左好多次..先打尾再打身吧..同頭兩次一樣的..
不過要小心..今次佢有3招超必..完全避到...(準備助跑吧)
第一招..向上噴野..呢下好易見到...全部人向下防..
第二招同第三招差唔多..佢出招前..你會見到水面有粒粒出現..好似蛇龍既超必一樣..
前一半或後一半攻擊..跳去另一邊就得....記住..唔好以為防高就得..呢個時候要小心..
你未必走到..你會俾野綁住..要走就要用助跑..吉他係中間...多數綁你唔到..
不過..一出招就係甘幫隊友補血吧....

最後打死唔好開心住..呢個就係我地既傻事...
佢死左..唔好甘得閒係到玩..有個心臟係到要打的...
仲要既就係..一定要用勇者之劍打佢..(打左第三次先發現)封龍用的劍=.=...(解法老任拎=.=)

可能有d人知道左..但都支持下吧..分享唔識既人..
回復

我上次打果陣,打第1條龍
打完個頭跟住隻龍冇顯血得番條尾-_-
我地唔知尾係唔會顯血的,成班友狂用勇劍斬條尾,好傻...
回復 支持 反對

=.=...不過你都好啦..識用勇者之劍>.<
回復 支持 反對

支持支持=]
回復 支持 反對

你吾講我吾知-,-becos把野會穿過d怪連miss都冇-_-
回復 支持 反對

10卜你d野
好有用
回復 支持 反對

我見到我自己個名haha 封龍用的劍~~~

不過多謝你既心得 真係幫到唔少人
我打算95先去打龍王=.=
起碼有保障先
回復 支持 反對

我見到我自己個名haha 封龍用的劍~~~

不過多謝你既心得 真係幫到唔少人
我打算95先去打龍王=.=
起碼有保障先
封龍 發表於 3-8-2009 10:32

我都係wo封龍[[onion_57]]一齊呢95去
回復 支持 反對

人渣二世 發表於 3-8-2009 10:45

[[onion_24]]離95級尚差10級
好痛苦阿阿阿阿阿
我要轉修刺擊技了!!!!
回復 支持 反對

人渣二世 發表於 3-8-2009 10:45

@@好提議wo
但....我離95級 尚餘10級.....
好痛苦阿阿阿阿阿
[[onion_24]]
回復 支持 反對