查看: 1352|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 戰士小分析:D

刀戰 :
攻擊力 :高
防:低
為什麼戰士卻防低呢.. 因為不能拿盾 囧
刀戰靠的是最大攻 武器也是間距很大
利用重攻擊 / 爆擊 來發揮最大攻擊力
所以裝備 以力為主 手套裝上命中/爆擊傷害
刀當然是最大攻為主 稀武例外
建議走憤怒路線 .. 因為攻擊力+10% (物理)
憤怒爆發.. 被動技 被爆擊就會發動
點滿的話持續大約兩分鐘 爆擊傷害+50%
非常好用的技能
另外要注意的是.. 不要點上雙手高熟
命中會減低.. 刀戰命中本來就很低了..
雖然是用刀的狀態下+20%傷害(物理)
但點滿 - 10%命中 吃不消啊 T^T

槍戰:
攻擊力:高
防:低
防低的原因不解釋了 囧
槍戰.. 天生就比較高攻 因天賦的關係 力加很多
而且武器也偏高攻.. 最小AND最大攻擊力間距少
能讓你很平均 很安穩的持續發揮高攻擊力
裝備也是力為主 手套可加上命中
別讓槍的稀武騙了喔.. 加集中就只修集中 ..
個人覺得集中甚至不用點上.. 用手套來彌補就可以了 後期的技能+迴避 作用不大
憤怒路線也需點上 雙修上來.. 迴避高的可放集中 迴避低的可放憤怒
而且也有憤怒爆發可備用  
槍戰是很平均的職業.. 熟練也可點滿 建議攻擊技能雙修
唯一的缺點.. 武器太貴了 囧

以上分析純粹個人意見 ' BY 港服的 Blood沚氷 
其餘職業請期待  回文就是我的動力!-!

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
danny831 + 10 好文,要多發a_a

查看全部評分

回復

我憤怒集中,同技能雙修....
感覺不錯...而家最高都爆到千三
不過都係你果句,d稀武真係好貴[[onion_29]]
回復 支持 反對

玄槍@.@正在降價啦..  玄副本機率改番好~
睇唔悶狼槍既..平平地用上去都is ok=.=

新月就-___-個人認為..似把塑膠夜光玩具..渣住佢就難逃被路人恥笑既命運
回復 支持 反對

分析得咁清楚你係唔係戰士?
回復 支持 反對

新月就-___-個人認為..似把塑膠夜光玩具..渣住佢就難逃被路人恥笑既命運 ...
小恥` 發表於 25-5-2009 06:25

仙猴有野出?
回復 支持 反對

新月就-___-個人認為..似把塑膠夜光玩具..渣住佢就難逃被路人恥笑既命運 ...
我唔覺得會俾人恥笑咯 可能系你個人問題~~~[[onion_25]]
回復 支持 反對

渣住不知幾勁
成千萬嫁
回復 支持 反對

打摧山機率我覺得低爆=_=
我打佐兩日通頂先有一把
兩次都係咁=_=
好變態=﹏=
回復 支持 反對

渣住不知幾勁
成千萬嫁
滅劍羅淵 發表於 26-5-2009 18:29

你呢句真係耐人尋味
回復 支持 反對

GD..............................
回復 支持 反對