查看: 4664|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 關於彩虹島職業問題(劍戰同法師篇)

覺得呢個遊戲好唔平衡

戰士系絕對權威
戰士攻高,靈活,練劍戰比較好
加點方法
雙手劍技能肯定要全滿
技能有2排(弹剑和反击建议唔好学)
跳跃斩呢一排4个技能都系打一下噶,优点速度快省蓝,缺点攻击不高!
超级连斩这一排4个技能是打多下的,优点系可以打退怪物,攻击高,出爆击概率多!缺点就系浪費蓝藥多点
力量强化5点(5点才学下面的集中或愤怒,唔好加满,因为力量唔加攻击,基本没用),集中同愤怒唔可以同时使用,建議剑战加愤怒,而且催山剑亦可提高愤怒等级
愤怒加满10点,提高10%攻击力
愤怒爆发加满10点,被怪物打爆击后,提高50%爆击伤害,1级是20秒,每2级提高5秒左右!
愤怒爆发下面2个技能暂时不用加,用处不大,而且也要留点技能点加技能!

法師系最垃圾噶一個職業
防低又容易死,建議唔好玩
2轉后噶吉他系幾厲害下,不過,都要過120左右系威得起,相信你地冇人會甘好心機打到120級
法師路系最難行噶,缺點就系防低,呢條就判左死刑啦
如果系都要玩,建議修匕首同埋一個精靈魔法
匕首主要系修近攻噶同埋輔助用,熟練中級同初級短劍就好啦,唔好加太多
然後再加雙手斬同埋幻影斬,主要系用黎防身用噶,因為法師冷卻時間較長,無謂等住俾人蝦吖嘛
火精靈,攻最高,但系打蛇龍陣唔好,因為據攻擊高度太低,PK陣都好容易破,輕輕一跳就搞掂
風精靈,最省藍藥水,攻速快,就系攻太低啦
地精靈,仲幾好啦,推薦你地去用,地龍牙幾型下
冰精靈,一般啦,女仔中意多D掛

如果系有恒心,練到吉他就不得了咯,輔助技能練曬會好鬼變態基本上少人蝦到你,不過要好高級先得

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
kit06 + 10 原創內容

查看全部評分

回復

力量强化我已經加到8點..點算??
回復 支持 反對

難聽d啦...不如話你玩得廢...
回復 支持 反對

3# Chestnut
見人見智咋,垃圾始終系垃圾,法師就系甘,你地玩耐左都會知,成本好高
回復 支持 反對

力量唔加攻擊力咁力d咩嫁?
回復 支持 反對

力量唔加攻擊力咁力d咩嫁?
^小魔女﹏^ 發表於 21-4-2009 14:24

我再次讲多次,力量系加伤害,你攻唔高,伤害高有鬼用啊?

攻擊力系根本,傷害系輔助

攻高先犀利
回復 支持 反對

甘我加到8..加吾加到佢10好?
回復 支持 反對

是但你咯,後期可能會有用咯~

前期就好浪費咯
回復 支持 反對

甘我1直停住系8先..等高lv d先升到佢10好吾好
同埋我而家得13lv..主要升技好定系升d加命中果d?
回復 支持 反對

你要打怪噶嘛,肯定升技能先再去升職業技啦,職業技就肯定先升憤怒啦
回復 支持 反對