查看: 50993|回復: 393
打印 上一主題 下一主題
收起左側

內功(法師)討論區

關閉 [複製鏈接]
法師加點:心同體(廢話)
加點搭配方式:未知(唔係好多人玩),以本人經驗初期5體1心或4體2心也可
因為法c初期技能威力一般,加一點體沒這麼容易香
後期可以轉回3體3心或者2體4心,隨你喜歡

武器:自由度超大,隨自己喜歡就可以(個人比較喜歡用遠攻)

技能:反正有10格,先把最有用的單體和範圍技放進去(順帶一提:沒有主副屬性這回事),一些會暈or定人的也放,加防也好,補血也好,隨自己喜歡便是了

總結:除了加點以外,基本上自由度比六種戰士更大,搭配任君選擇=.=

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:08:

打架講真唔勁
護多又點= =
D刀刀槍槍劍劍一野爆洛黎扣你百幾= =
佢地有d識飛刀飛劍= =
刀就話可以屈(用雪燕冰左之後拉到最開,佢招刀岩岩飛唔到你=3=)
但係其他係閃唔到= =
sopk係唔勁

開頭有d難 ...

that's why 要加體
加體嘅法c襟捱d=.=
雖然mp少d,但係後期血多護多,襟打襟捱
況且不限屬性,發現對手乜屬性就用屬性相剋

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:20:

咁你又錯=~=
一下都係扣5x(我全心人地未爆護)
同埋真係好易死
因為團p人人出"飯圍技"
一個唔小心就88
但係你好彩頂得住
等隊友炸左人地條護個陣
你一野可以扣多過400
但係人地都爆得護
...

簡單歸納說:
法c開始時要付出很大的犧牲:
金錢、時間:衝技
自尊:升lv慢、攻擊力超低
......etc.
才會強起來。

所以:
「不經一番冰霜苦,哪得梅花放清香。」

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 20:37:

你又錯= =
法c係一定好
低lv個陣已經高攻,拎我黎講
15-20lv個陣同人去黃河打d 3xlv怪
我都可以一個人solr到一隻
同人玩引怪炸
我都扣到4x~2xx
係好高攻
個陣我d技都係lv2
學左打坐回魔回得快
裝你買 ...

我的意思是低lv到開頭10 lv=.=
也就是「技未到家又少血」果時
比同級的戰士黎講都好難升下

回復 支持 反對

Originally posted by 迎希 at 2006-3-24 22:14:

錯= =
我7lv個陣比同級戰士(劍刀槍都有)打千年屍扣多佢4x

其實你唔洗壓等升技,因為你同人組去升,基本上20lv招招都3lv= =用得多個招6lv tim(我20lv招招3lv 1招6lv)
30lv呢個我就唔知....幫唔到你 ...

pk後期eq有抗五行
所以前期會比較吃香
(順帶一提,由於很少人會抗哂五行,所以最好有數種攻擊招旁身)

回復 支持 反對

睇一睇過
五行中只要金水火可以有攻擊效果

好易俾人predict到=.=

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
回復 支持 反對

另外問一問

暗過招七唔知咩火(←本人無咩記性)
應該係外功黎掛(個招有d似紅蓮)?
咁照計應該計力......
咁用火系內功加乘咪會加多d=.=

回復 支持 反對

Originally posted by Elek at 2006-3-24 23:21:
我想問下只計攻擊力既話咩屬既單體技勁d
大漠/風雷/雪燕

沒記錯大漠攻會高一點
因為金2水3都係定同暈,攻會少d

Originally posted by happyso at 2006-3-24 23:43:
咁雪燕歸巢同風雷破都係屬於停頓技能
but點解d人話水個招係最好..d2招停頓有咩分別ga?
又點解咁多人學水個招唔學金個招?

仲未有人答到我= =

定人大機會過暈人
有人話暈人機率唔高過1/3

回復 支持 反對

Originally posted by 迎希 at 2006-3-25 14:08:

用得多就會升,招野用一次會加%
升到招技100%就會升1lv
5lv學內功

唔洗= =
話明法c= =
爆魔
要力做咩= =

佢可能無魔想用力同人掐過=.=
不過加力不如將d點數分落體心=.=

回復 支持 反對

各位:
沒有絕對的最強「職業」或「練法」
最強的只有玩家=.=
相信自己,創造命運,打造變態法c吧!(......)

回復 支持 反對