樂古Nakuz

標題: 問兵陣。。 [打印本頁]

作者: TANG=)    時間: 22-6-2016 09:26
標題: 問兵陣。。
我而家有:朝女。印象2。舜1。金。巨。天使1轉。花3。賽3
我唔想要賽3呀。。
朝鮮將軍有咩好選擇?
心裡其實都有申2。許3。同臣3

作者: 淚無情    時間: 22-6-2016 10:31

整隻神獸 比得起錢就整天王
反正你有花3  天地都打到  最緊要輸出打怪
作者: htse    時間: 22-6-2016 10:53
點解唔要賽3? 你冇祖2???? 祖2 都幾重要. 朝d 將軍個人覺得唔係幾好用. 申3 遲啲出不過我諗你等佢真係等到汁粒都未出. 而港巨都 不如考慮下d 其他印度2轉? 哈奴曼個d
作者: online529    時間: 22-6-2016 11:01
賽3其實好強,可以勁過印象。
我覺得舜1可以唔要。打天地有花3。同埋你又想升申2。
作者: htse    時間: 22-6-2016 11:16
online529 發表於 22-6-2016 11:01
賽3其實好強,可以勁過印象。
我覺得舜1可以唔要。打天地有花3。同埋你又想升申2。 ...

但用mp女回小好多mp 喎.... 其實樓主應該轉燕2... 我有印象都想換佢做賽3  不過印象又有所符又剩... 同埋賽3 d 裝要好勁先勁, 唔係都同印象差好多
作者: TANG=)    時間: 22-6-2016 11:52

甘我唔知會唔會比賽3專屬裝限制左自己。。
我都係得專屬武係+1。。頭甲專屬就冇
衝+5又好貴。。
就我ac打食魂為例,賽3(195lv):11900一hit 象1(123lv):34xx一hit
作者: online529    時間: 22-6-2016 11:56
htse 發表於 22-6-2016 11:16
但用mp女回小好多mp 喎.... 其實樓主應該轉燕2... 我有印象都想換佢做賽3  不過印象又有所符又剩... 同 ...

回少好多mp??
我都有印象,而家升緊賽0.0
印象應該貴啲,額外要權能句刀解封都唔少錢。
賽3靠天生技本身威力已不錯,值得升:)

作者: alan7788hk    時間: 22-6-2016 12:38
如果打冰城可以考慮轉美室解冰, 其他時候玩下控怪都幾爽
作者: foolruner    時間: 22-6-2016 17:02
alan7788hk 發表於 22-6-2016 12:38
如果打冰城可以考慮轉美室解冰, 其他時候玩下控怪都幾爽

搭單問:
大嬸會解冰城結冰?
大嬸會否自己被冰?
作者: henryns    時間: 22-6-2016 20:34
foolruner 發表於 22-6-2016 17:02
搭單問:
大嬸會解冰城結冰?
大嬸會否自己被冰?

搭單問:
大嬸被冰住能自解?
作者: Song~    時間: 22-6-2016 20:51
foolruner 發表於 22-6-2016 17:02
搭單問:
大嬸會解冰城結冰?
大嬸會否自己被冰?

搭單問:
咩係大嬸?
美室?
作者: TANG=)    時間: 22-6-2016 22:25
henryns 發表於 22-6-2016 20:34
搭單問:
大嬸被冰住能自解?

其實意思係米淨化呀
但係會唔會同雷公招回復術同一作用?
但係要手禁的話我覺得唔好用...
作者: arhoronald    時間: 22-6-2016 23:59

你心目中想打到D咩怪同刷咩野,你咩都沒講好難答你,
美室依隻野基本免疫大部份控場技,免冰/暈/定
作者: henryns    時間: 23-6-2016 09:22
arhoronald 發表於 22-6-2016 23:59
美室依隻野基本免疫大部份控場技,免冰/暈/定 ...

咁屈機  早知去轉番隻啦
作者: foolruner    時間: 23-6-2016 10:46
Song~ 發表於 22-6-2016 20:51
搭單問:
咩係大嬸?
美室?

對呀,美室
作者: wc030201    時間: 23-6-2016 11:38
arhoronald 發表於 22-6-2016 15:59
美室依隻野基本免疫大部份控場技,免冰/暈/定 ...

好像係2轉都免疫哂暈/定   

之如冰...好像係唔得加波..
作者: foolruner    時間: 23-6-2016 17:19
wc030201 發表於 23-6-2016 11:38

金2巨2燕2祖2孔2天使主角馬天王雷公帕2象神項羽

以上的兵,全部被冰過
3轉未試過
作者: arhoronald    時間: 23-6-2016 18:55
wc030201 發表於 23-6-2016 11:38

未玩啦,美室免到既野神都未必免.你去冰城2F行反轉就知美室同你普通2轉同神既分別,如果係定再去行轉大眼睇下你D2轉會唔會比人定,自己未試過既野又唔去試下就UP出來.你知唔知害死幾多人同埋我講得出來證明係其他2轉沒既野,沒理由沒咩特別都講出來廢up 
作者: wc030201    時間: 23-6-2016 23:23
arhoronald 發表於 23-6-2016 10:55
未玩啦,美室免到既野神都未必免.你去冰城2F行反轉就知美室同你普通2轉同神既分別,如果係定再去行轉大眼睇 ...

2转将对石垂术、捕缚术免疫

可以免冰,我就真係聽到未聽過,都未見過有人用美實
52都無特別講過佢有尼個功能

你話免到,咁就比D證據來睇下,我就真係未用過,食花生等睇表演。

立場:我就話免唔到

作者: arhoronald    時間: 24-6-2016 00:24
wc030201 發表於 23-6-2016 23:23
2转将对石垂术、捕缚术免疫

可以免冰,我就真係聽到未聽過,都未見過有人用美實

52夠沒講猿公變身所有將帥buffx2效果啦唔通又係沒?咁免到點先?賭100e?定係想賭馬套?
作者: wc030201    時間: 24-6-2016 11:31
arhoronald 發表於 23-6-2016 16:24
52夠沒講猿公變身所有將帥buffx2效果啦唔通又係沒?咁免到點先?賭100e?定係想賭馬套? ...

功能:一定时间内能力上升2倍以上,就算你講buffx2效果成都無咩出奇。

但我岩岩就youtube搵到證明啦
https://www.youtube.com/watch?v=uc7lVgGAgoM
猿公變身 跟本就無將帥buffx2效果 你見佢198攻無變,回魔無2陪,血就3陪
說好的將帥buffx2效果??
當你提出一新發的事,咪去證明囉,請指明<邊個將帥buffx2效果>,都唔知咁嬲做咩?

<美實>

你話免都未證明下,我就無本事證明啦。食花生等你表演。

幫大家長知識。
作者: arhoronald    時間: 24-6-2016 19:16
wc030201 發表於 24-6-2016 11:31
功能:一定时间内能力上升2倍以上,就算你講buffx2效果成都無咩出奇。

但我岩岩就youtube搵到證明 ...

猿公改左以前全部都可以依家得反%加成個D可以,金巨項都會變X2
我唔識點貼圖同係到放野最多開直播試比你睇,你得閒可以係台巨搵我  ID:笨冰
作者: wc030201    時間: 24-6-2016 19:43
arhoronald 發表於 24-6-2016 11:16
猿公改左以前全部都可以依家得反%加成個D可以,金巨項都會變X2
我唔識點貼圖同係到放野最多開直播試比你睇 ...

舊時 孔2 都會X2嗎?

你直接自己拍去YOUTUDE咪得囉

打怪前 一HIT,開完技一HIT,一睇咪知囉。
金巨 就真係睇你啦,食花生中。

如果你做測試 要分2部
有巨金時 同無巨金時 開技 

項會X2 有幾出奇?? 開技攻擊力X2 自然項2都X2 
唔係尼D野都要52特別講?

作者: arhoronald    時間: 24-6-2016 20:23
wc030201 發表於 24-6-2016 19:43
舊時 孔2 都會X2嗎?

你直接自己拍去YOUTUDE咪得囉

咁金巨buffx2呢?正常項係唔會x2你玩過甲馬就知,甲馬開野獸之魂項個邊唔會x2,同埋我唔識拍片,直播你想睇就睇,唔睇我都唔想證明咩野
作者: wc030201    時間: 24-6-2016 20:31
arhoronald 發表於 24-6-2016 12:23
咁金巨buffx2呢?正常項係唔會x2你玩過甲馬就知,甲馬開野獸之魂項個邊唔會x2,同埋我唔識拍片,直播你想睇就 ...

我心中己經有結論

https://www.youtube.com/watch?v=NvulSvMIvew

引用:正常項係唔會x2你玩過甲馬就知,甲馬開野獸之魂項個邊唔會x2

甲馬會唔會項X2,自己睇囉

作者: arhoronald    時間: 24-6-2016 20:33
wc030201 發表於 24-6-2016 20:31
我心中己經有結論

應該從美實開始就係亂吹   

甲馬有x2?你睇清d,個個印女技傻仔._.,連技能開左邊招都唔知就話人9吹,我諗你要學習邊招技打邊招同埋如果係x2唔會加1600攻,你點計到500攻加到1600攻?500x2=1600你小學程度數學有?定係你覺得印女招技加得500攻呢?
我睇條片隻甲馬加553攻扣除火精3lv=403,姐係項羽加403攻咁你話x2,姐係姐係變左身會變左806+150起馬956攻啦,加埋印女佢1666 姐係印女 加佢710 印女記加20%請問710點來呢?
會唔會係咁計呢傻仔?,(5547+5592)/2=5569.2x20%=1113.9小數去除=1113+553先得1666攻呢?定係你唔識數學加減乘除,咁你要同政府講你要入特殊學數啦
作者: wc030201    時間: 24-6-2016 22:11
arhoronald 發表於 24-6-2016 12:33
甲馬有x2?你睇清d,個個印女技傻仔._.,連技能開左邊招都唔知就話人9吹,我諗你要學習邊招技打邊招同埋如果 ...

經我重複去計
你的計算是正確

我錯了啦,我又亂吹了,SOR大佬

我舊時明主開天下,係會項有加成,估唔到開技能係無。

咁去證明下,上面的事吧。
作者: arhoronald    時間: 24-6-2016 22:16
等我來講大佬~.~其實係甲馬有bug沒左項加成我岩岩發現馬變身加左攻都項個到都會加多左係甲馬有左bug定唔知佢就係特定變身技如猿公/馬個d變身先會加,我試左台凶加左力項加既攻都沒變,求大佬教我拍片再證明比你睇
作者: ivan0506    時間: 26-6-2016 22:59
留番賽3係到 op
作者: JeFF418    時間: 27-6-2016 07:50
賽3可以同句刀印象比,真唔真嫁....
作者: htse    時間: 27-6-2016 08:07
JeFF418 發表於 27-6-2016 07:50

攻擊力多多少少差唔多啦, 但你要谷戰印象好好多. 有位先用
作者: arhoronald    時間: 27-6-2016 08:24
htse 發表於 27-6-2016 08:07
攻擊力多多少少差唔多啦, 但你要谷戰印象好好多. 有位先用

賽3後期可以陰,又高防,但你唔怕每場死陰其實賽3要唔要都得
作者: online529    時間: 2-7-2016 22:22
JeFF418 發表於 27-6-2016 07:50

岩岩轉左賽3,勁過印象,都勁過唔少。
作者: sam8214088    時間: 4-7-2016 16:37
申2啦之後出申3(老黄忠臣觉醒)

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2