樂古Nakuz

標題: Hard disk 壞左? [打印本頁]

作者: moues    時間: 23-9-2012 19:02
標題: Hard disk 壞左?
我電腦機身前面有4個插頭,其中兩個係藍色插頭,兩個係普通插頭
我依家用緊個藍色插頭突然偵測唔到我個HARD DISK,無曬反應
另一個藍色插頭就好似壞壞地緊,一插落去就不斷叫我格式化,但我禁確定佢又唔得(不過依個插頭我用嚟做WIFI USB又無事)

我聽人講用普通插頭會慢N倍,雖然我試過係無事,所以我唔想用,

我用我另一部Notebook又無事。。。

可能我講野你地唔明,不過唔明可以問我
作者: ycl2005191a    時間: 23-9-2012 21:05
圖!!!
作者: moues    時間: 23-9-2012 23:05
圖!!!
ycl2005191a 發表於 23-9-2012 21:05

你想要咩圖?格式化定係無反應?
作者: ※暗雲之雷※    時間: 24-9-2012 09:01
你個塊係咩底板?
作者: moues    時間: 24-9-2012 16:37
ASRock H77 Pro4/MVP (CPUSocket)   

已經較左BIOS,而且我頭先發現,只要我插個Hard disk係機身後面又得,
但機身前面又唔得
作者: ycl2005191a    時間: 24-9-2012 23:07
Hot swap hdd?
作者: ※暗雲之雷※    時間: 26-9-2012 08:56
ASRock H77 Pro4/MVP (CPUSocket)   

已經較左BIOS,而且我頭先發現,只要我插個Hard disk係機身後面又得 ...
moues 發表於 24-9-2012 16:37

因為前邊唔夠電..後面先係直由底板過
作者: moues    時間: 26-9-2012 17:28
依家用到其中一個usb 3.0
但另一個依然提示格式化。。。
作者: 天才A    時間: 6-10-2012 17:54
到底係usb定hardisc..
作者: ycl2005191a    時間: 6-10-2012 22:42
到底係usb定hardisc..
天才A 發表於 6-10-2012 17:54

usb external HDD

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2