樂古Nakuz

標題: [原創機評]悲劇不再悲劇,投胎後得到再生---高達DX [打印本頁]

作者: 腸仔好好味    時間: 19-7-2012 18:17
標題: [原創機評]悲劇不再悲劇,投胎後得到再生---高達DX

話說老子已經接近半年沒有接觸SD,原因有2個:
1. 在下一直想玩一下00R,嘗試一下量子化的感覺,但Gameone遲遲不推出商城00R設計圖(連M幣圖都沒有)我沒什麼多餘錢去抽/買包包,也不想買vpn玩韓服,都沒有動力玩下去了。
2.學校內期考成績超差,下學期要多點溫習追回成績才可以,所以都少了時間打SD了。
現在放暑假了,多出了很多時間,雖然00R圖仍未推出,但DX終於改版了,算是一小股吸引在下再次接觸SD的動力。
真的很慶幸當初沒有慊棄這部悲劇,有合到DX,否則我應該不會再此打機評了
為什麼要打機評?純粹時間太多沒東西做而已

廢話說完了,看下去吧!!
____________________分隔____________________
<<戰前準備>>
當選好了想要出擊的機體進行遊戲之前,當然要先了解機體性質和能力吧!此部分會從DX的武器,技能等角度了解DX的性能,從而了解如何在實戰中發揮DX的能力

六圍:

上者R前,下者R後
R前各頂數值都算可以接受,並不是十分貧乏

以上為改前的R後數值
六圍部分焦點都集中在R後,必殺值依舊一樣是爆錶,防禦由未改前27.3-->21.3,由boss級防禦變成一般水平,不過21.3防在S機之中都算是高水平。攻擊友則由27.3-->17.7,數值雖然下降,但微波炮系數卻進一步增加,所以微波炮威力依然十分強悍(詳盡在武器部份再進一步討論)。最大變化在於速度,由0-->24.9,加上武裝的修改和失去了浮空急降能力,使DX用法大幅度轉變

武器:

-R前

高出力光束劍  係數1100  
破壞來幅槍  係數1300  距離2800
手榴彈發射器  係數175*6  距離2400

1武由原來3刀倒地變成了4刀倒地,而且變成了可斬地,近戰能力方面得到了一定幅度提升。出刀頗快,但收刀有點卡手。用作防身效果頗佳。包機通用:任何格鬥武器都不宜用作出動進攻

2武跟一般步槍無大分別,1300係數算是中等水平,整體威力不俗,手感亦頗順。對DX來說是比較次要的輸出手段,由於使用機會不算很多,所以彈藥十分充足,很少會出現彈切的情況。一般用於攻擊豆炮射程以外的敵人或對付PS甲的敵人。

3武是DX R前最具特色的武器,每發係數175*6,威力於眾豆炮之中屬中上水平,擁有強大瞬間輸出,但殘彈只有5發。不過回彈速度快,約4-5秒就回完了。一般R後2武沒有彈藥時作後備之用。

-R後

月光微波炮  係數1800*2  距離4550  可狙擊
手檔彈發射器  係數175*20(移動中175*6)  距離2400
G鐵球  係數3500  帶抽氣效果

1武係數由原本1500*2-->1800*2  係數為所有倒地炮之中最高。不過六圍上攻擊力大幅的下降,威力跟以前差不多,仍然十分強。開技2之回彈為50秒一發,開技2後變成5秒一發,此等變化真是超囧。另外不可不提就是有狙擊能力,瞬狙亦非常順手,插精狙卡+開2技可讓DX成為強悍的狙擊手

2武為DX開技2前最主要輸出手段。此武裝配合r前3武,令DX成為S重以外另一部以豆豆作主力的強勢實彈機。雖然殘彈偏少,站著射3發就射完了,但全食威力十分高,絕對不輸給S重。回彈約5-6秒

3武為1擊倒地的格鬥武器。攻擊距離於格鬥武器之中算是很遠,可惜無法擊中位置太高/太低的敵人。威力方面十分可觀,附帶抽氣效果,用作壓制敵人效率十分可觀。面對敵人突襲可以用3武擊倒敵人逃走,亦可用作幫隊友解圍

-武器總結
DX為全SD SR/SS機以外首台非技能非爆甲而擁有6種武裝的機體,武裝也算齊全,光束實彈格鬥一應俱備,屬於能對應近,中,遠距離的全距萭能型的機體。在威力方面DX在眾S機之中亦是中上等。

話雖如此,DX在遠距離方面只有R後1武的倒地炮作輸出手段,缺乏超視而不倒地的武裝,而且開技2前倒地炮回彈慢得可怕,DX被迫走上中前線才有穩定的輸出。
而且DX所有武器都是直線武器,缺少追蹤武器,在現今浮游炮亂世的年代是一項很大的缺憾。
就以上各項因素,DX戰鬥時必須於危險的中前線,暴露自機才能有可觀輸出。如時機掌握技巧不佳,會出現嚴重換血現象或還未能殺人就先被殺

技能:
狄花的祈禱  HP 70%以下時所有攻擊傷害最大化,機動增加,附加推進槽,對中距離武器防禦上升
DX反射面板強化  機體血量40%以下時,月光微波炮的裝填速度大幅度上昇、必殺技威力上昇。

狄花的祈禱這招技的實用性非常高。首先是容易發動,這招技放於技能1,sp很易就集到開技的水平,加上hp70%便可發動,不會快要死才開技。機動性和boost增加,讓DX更加靈活。對中距離武器防禦上升,提高DX的生存能力。"所有攻擊傷害最大化"能將輸出提升至最高,絕對是所有機體夢寐以求的能力啊(雖然有這效果的機也不少)!

DX反射面板強化亦是DX另一項重要的技能,讓回彈50秒的月光微波炮變成回彈5秒,令微波炮成為遊戲後期另一主要輸出手段。此外附帶必殺技覺醒的效果,R前的亂舞必殺不多說了,R後爆錶的必殺值,加上技2的威力提升,讓DX擁SD最強的大技

插卡:
在此部份會介紹最熱門的插卡,提高DX在戰鬥時的效率

進一步提高必殺技的威力,讓DX的必殺達到無機不秒的境介
精密狙擊,在DX開技2後成為出色的狙擊手,適用於喜歡用狙擊向DX的玩家
免疫負面效果

其他都不建議插,新人類,底力等都可由技1取代,其他卡實用性低

配點:

不多解釋了
____________________分隔____________________
<<戰鬥技巧>>(適用於死亡賽)
了解了機體的性能,做好了準備,就要討論一下戰鬥中應如何運用了

前期:
1.遊戲剛開始時,技2還沒有開技,微波炮維持50秒一發,此時微波炮的彈藥是十分寶貴,如沒有十足把握能打中敵機,最好就不要亂用了。
2.跟隨著隊友,慢慢走位,進入中前線,以豆炮作輸出,輔助,補槍等幫助隊友衝鋒陷陣,順勢集sp
3.攻擊時要時刻留意周圍敵人的舉動和自己的走位,以防敵人偷襲,將傷害降至最低
4.如果敵人都在豆炮射程以外,建議用步槍。不過長期使用步槍輸出並不高,最好配合隊友,並小心翼翼地拉近與敵人的距離,換以威力較強的豆炮作輸出
5.若敵人正在衝刺,建議使用步槍配合手動描準作射擊
6.優先攻擊離開大隊的敵人
7.自己或隊友被敵人以敵機用近戰追擊的時候,宜用R後3武將敵人倒地,加上R後3武帶抽氣效果,能讓敵人一段短時間無法衝刺,對於逃走和解圍有十分大的幫助。另外R後3武威力高,可直接擊殺血量少的機體

如果戰術運用適當,血量到達40%以下時,sp應該已經集好至開2技或集滿sp,進入後期階段。而後期階段我分為一般路線和狙擊路線這兩大路線(插精狙的玩家建議看狙擊路線)。

後期(一般路線):
1.與前期3,4,5,6,7相同
2.開了技2後,微波炮變成5秒1發,此時可稍推後戰線,轉為使用微波炮作主要輸出,但不可太遠離隊友,防止被敵機偷襲又什麼都做不到的情形出現。
3.不要看到人就放倒地,因為隨時會干擾隊友的行動
4.使用必殺技方面,最好確保能擊中敵人才使用,特別是地圖炮,若放空了,不但錯失了打倒敵人的機會,更會浪費sp。在遊戲後期,要再集滿sp老實說難度不低,所以要好好把握時機。
5.如果敵人有地圖炮的話,最好用亂舞必殺打他,避免對手同時用地圖炮抵銷。(這方面要靠玩家本身對機體的認識和認機能力了)

後期(狙擊路線):

註:只適用於插精狙的玩家
1.與前期3,4,5,6,7相同
2.宜多使用瞬狙(已附上瞬狙教學影片)
3.與後期(一般路線)3相同
4.同樣是跟隨隊友,不要離大隊太遠,以確保安全
5.狙擊手狙擊的建議位置:
地圖太多不全部講解了,講述老子最常玩的幾個地圖好了

(I)大都會

灰色為大橋,藍色為兩邊的高樓,紅點為狙擊的位置。
(II)雨林密林基地

藍色為中間的升降機,灰色為兩邊的柱,紅點為狙擊位置
(III)特林鈍基地

橙色為角落的山,灰色為大型建築物,紅點為狙擊位置

以上都是個人用DX狙擊時常用的狙擊點,至於要在哪個位置狙擊就看大隊位置和形勢了。

作戰影片:
看高手玩DX吧!
[youtube]X_uLOzt-ztA[/youtube]

給新手的瞬狙教學:
[youtube]3Lhj-DTLlHw[/youtube]
打了大半天的,給點面子吧

以上為個人見解,不喜勿插
作者: 小颯    時間: 19-7-2012 18:23
作者: asd9987412    時間: 19-7-2012 18:24
好詳細~~~~
樓主唔係等閑之輩
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 18:30
我吾覺得佢原本悲劇囉-,-
作者: fire1id    時間: 19-7-2012 18:37
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 06:30 PM

+1
I like 佢原本 more
作者: 腸仔好好味    時間: 19-7-2012 18:39
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 18:30

以前與wzc比武裝大致相等,wzc還多了強大的電筒,戰術(除了必殺)方面DX做到wzc都大致做到,wzc還有更廣的用途。那時DX幾乎被取代了...
作者: fire1id    時間: 19-7-2012 18:49
你自已拍片會好D LO
抽水MODE發動 我篇蔚藍決鬥高達機評:http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 6amp%3Btypeid%3D553
作者: tom19952000    時間: 19-7-2012 18:54
你自已拍片會好D LO
抽水MODE發動 我篇蔚藍決鬥高達機評:
fire1id 發表於 19-7-2012 18:49

洗唔洗次次(我感覺上係-.- 見諒下)人地開親呢d影片post,都放自己個post落來,其實我唔反對你咁做,但一個好既文章/post自然會有人長推,. 當然,我無對你既post(內容)有任何意見~ 但你次次po上來,總是令人覺得格格不入
作者: tonylove55    時間: 19-7-2012 18:56
高達X系列的fans在此路過支持!!~我覺得高手玩DX 放呢條片好D[youtube]3QrYMsKqJBY&feature=player_embedded[/youtube]
作者: 阿近    時間: 19-7-2012 19:01
一見地圖表示5比正皮5得
作者: fire1id    時間: 19-7-2012 19:02
洗唔洗次次(我感覺上係-.- 見諒下)人地開親呢d影片post,都放自己個post落來,其實我唔反對你咁做,但 ...
tom19952000 發表於 19-7-2012 06:54 PM

sorry
之前開post果個人D大部分都係/算係我FD
BUT 今次5係
作者: fire1id    時間: 19-7-2012 19:03
下次我只會PO係係/算係我FD D POST 到
SORRY >.<
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 19:09
以前與wzc比武裝大致相等,wzc還多了強大的電筒,戰術(除了必殺)方面DX做到wzc都大致做到,wzc還有更廣的用 ...
腸仔好好味 發表於 19-7-2012 18:39

無論之前定今時既DX 70%血開技
WZC 都係50%先開
簡單D黎講兩部機既定位吾同
WZC 多數都係龜後,之前都係玩狙
就算係家陣,吾玩狙都係龜後玩4下電筒
但係你睇返家陣DX
就算要龜.都要4成血先
但老老實實,佢招大技甘威,我4成血開左技去必好過喇
有玩過DX既人都知,有時一次大可以殺到3個4個,吾出奇
再者,以前DX D豆真係好威吾係講笑.
以前中前場玩2+3都吾係弱囉

而且我覺得你甘既比較方法,亦有問題
你不如拎天意同DX比,甘無乜好講
甘每部機各有千秋
你吾可以甘武斷就話果一部絕對好
你都吾夠全面,只係同WZC相比

何況家陣多左武裝就代表之前杯具?
計我話,家陣R後,遠中近3隻武裝齊晒,有乜用?
開頭50秒一炮既遠,你一開場開左炮,我諗你無返30秒40秒都吾會開多炮
招格又係一擊倒抽氣
頭炮係勁既,但係你又有冇諗過 你轉左MODE 射完炮用完格鬥武裝
就真係得返2.
甘我緊係用返R前.起碼有把光槍
係無錯,武裝係多左,但你一次過用齊晒咩?
我比你10個武裝都冇用,你同時用得幾多?_?

之前就算未開技,都係7,8秒一炮而且霸體,至少人地射落你度,你都射得返人,吾會話比人倒左
家陣50秒一炮.未開技之前根本上用得果1次.甘同少左件武裝有咩分別?

此外我仲有樣野想問.
甘之前係吾係無正又可以取代到正義呢?
每個人揀機吾同,選擇吾同
又何來取代一說
每部機都有佢既特點.有長處有短處
少人用吾代表悲劇
你敢話以前既DX就是渣嗎?

以上只係我既小小愚見
如有錯漏,疑問歡迎指出
小弟一定會回應你
作者: xa1326    時間: 19-7-2012 19:12

寫得詳細
好久沒有見到甘詳細GE 機評
另外 R3武可作誘敵用.
作者: fire1id    時間: 19-7-2012 19:20
WZC 都係50%先開
WZC 多數都係龜後,之前都係玩 ...
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 07:09 PM

講得好
I LIKE ITS 霸體
改前DX 都好好GA
作者: tonylove55    時間: 19-7-2012 19:30
講得好
I LIKE ITS 霸體
改前DX 都好好GA
fire1id 發表於 19-7-2012 19:20
高防可以用來頂 但人地打你痛過你打人 比剪機射到傻啦 佢有霸體 但無隊友幫拖根本毫無還手之力 如果改後將霸體 高防 高攻 換來鐵球和高機動 頭胸機炮和推進力 我覺得輸少當贏囉 佢改左後D氣多過R前一D 還有 攻擊就是最好的防禦
作者: Demon1023    時間: 19-7-2012 19:35
感覺精狙都無咩用.
50秒一炮=.=
開左技都有最少都30秒以上=.=
姐係你成場狙擊次數可以好低
加上系數上升係為左補番佢回彈速度
姐係HF只係見佢原作可以狙擊先比個狙擊功能佢
再簡單D黎講
佢支狙已經無開鏡既價值!?(←呢點我有保留 因為有D玩家都會囉黎狙)
同埋狙唔中個下=.=
特別開場個陣.
技又無=.=
又狙唔中
搞到張精狙好似晒左咁=.=
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 19:36
高防可以用來頂 但人地打你痛過你打人 比剪機射到傻啦 佢有霸體 但無隊友幫拖根本毫無還手之力 如果改後將 ...
tonylove55 發表於 19-7-2012 19:30

甘無人叫你射完一炮仲要開住個霸體
吾通你用R後推進?
你玩S重果D會R後先郁?
作者: ivansun819    時間: 19-7-2012 19:44
好機評
但我覺得螢光綠
有d難睇(唔係核突果隻難睇
加油啊你個機評真係唔錯
作者: kevinkwmwps    時間: 19-7-2012 19:56
形容詳細
比你影響倒
決定合番隻..
作者: tonylove55    時間: 19-7-2012 20:00
甘無人叫你射完一炮仲要開住個霸體
吾通你用R後推進?
你玩S重果D會R後先郁? ...
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 19:36
問題系假如你比人追住 DX既boost少無氣果陣比人追到你米會比人打到囉 米要開個霸體防一防 開一炮射倒人地 但假如射唔中 無隊友幫你 你根本無還手之力  改版前把刀咩料子 你唔系唔知啦 仲變返R前繼續比人打?? R前防低過R後多倍 如果改版就改善左問題 R後可以跑 人地近你身 用鐵球逃走 防系薄左 攻擊就是最好的防禦 抽左人地氣 你又可以大反擊啦 DX改版前我覺得有好都有壞 但輸出無改版後甘高 但對住集火的情況 防有幾高都無用 所以我覺得改左比較好用 S重呢D R後就是一個鐵壁大炮台 多武裝用 彈藥又多 又高防 同DX改版前點比?
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 20:11
問題系假如你比人追住 DX既boost少無氣果陣比人追到你米會比人打到囉 米要開個霸體防一防 開一炮射倒人地  ...
tonylove55 發表於 19-7-2012 20:00

甘你家陣果一下吾中又點算@@?
你都識講少BOOST,吾見得走到幾遠
你係吾係吾明我既意思?
我係話你吾通開住霸體MODE走佬?
人地埋身你霸體吾中吾可以轉MODE走?
你係要講到少氣比人追
甘部部包機剪機都會比拳追嫁喇
有乜好講姐.家陣又吾係單挑
吾通包機把刀一定要順過拳,比人追一定要斬得返先正常?
比人集火你乜機都爆炸嫁喇
有冇霸體都吾關事喇
作者: tonylove55    時間: 19-7-2012 20:13
甘你家陣果一下吾中又點算@@?
你都識講少BOOST,吾見得走到幾遠
你係吾係吾明我既意思?
我係話你吾通開住 ...
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 20:11
超-,- DX改版前R後開完一炮緊系唔可以開住R後跑啦-- 得傻仔先會甘做 我系話 DX改左後 可以對拳機埋身有個防身武裝系到 又可以跑得快少少來拖一拖拳機追你 總知我系覺得各有各好 但改版後都系好D
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 20:15
超-,- DX改版前R後開完一炮緊系唔可以開住R後跑啦-- 得傻仔先會甘做
tonylove55 發表於 19-7-2012 20:13

甘咪係囉
我咪話S重吾通你係開霸體MODE走佬嫁?
基本上你走位都係R前嫁喇
我只係話S重係一個例子,吾係話佢有S重R後甘勁
作者: tonylove55    時間: 19-7-2012 20:17
甘咪係囉
我咪話S重吾通你係開霸體MODE走佬嫁?
基本上你走位都係R前嫁喇
我只係話S重係一個例子,吾係話 ...
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 20:15
其實根本就唔知系到講緊咩-- 我只系來推帖xd
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 20:41
其實根本就唔知系到講緊咩-- 我只系來推帖xd
tonylove55 發表於 19-7-2012 20:17

有咩好推?_?
作者: 腸仔好好味    時間: 19-7-2012 20:57
WZC 都係50%先開
WZC 多數都係龜後,之前都係玩 ...
無名小卒=] 發表於 19-7-2012 19:09

以前的DX跟WZC定位真的不同嗎?武器性質大致相同,DX瞬間輸出上稍勝,WZC零式後輸出也不輸給DX,WZC同樣可以用以前DX的玩法,而且WZC玩起來即使輸也不會輸給DX太多。
然而WZC多了R後2武,和全彈必殺,定位和戰術比起以前的DX廣泛多了。以前DX能做到的WZC多數都做得到,WZC做到以前的DX多數都做不到

的確各有長處,以前的DX比WZC優勝:必殺強和r後較耐打
WZC比DX優勝:紅推,威力強的電筒,更廣泛的定位,雷達
我都想不到有什麼地方讓我選DX而不用WZC

我就是因為兩者相似才用作比較,跟其他S機比DX不是渣,少人用不一定是悲劇,但少人用的背後原因是什麼呢?除了有愛,能用的話都會用WZC吧。難道1埸最多能用3-4次的必殺的用途比起電筒炮更重要?可能大家悲劇定義不同,對於我來說,當一部機因另一部性質相似但更強勢得多的機而被取代,這算是悲劇。

遠中近3隻武裝齊晒,有乜用?我好像已經說了,能對應的情況更廣就是了,要比就是r後2武比r前3武能做到更大的輸出。現在的DX也能跟以前DX一樣用3+2武呀,刀也由3刀變成4刀,更附有斬地,r前的能力沒有被削弱,反而修強了。r後雖然不能用霸體壓制,但能r後3武擊倒敵人,效率絕不比以前差吧。
作者: 腸仔好好味    時間: 19-7-2012 21:17
感覺精狙都無咩用.
50秒一炮=.=
開左技都有最少都30秒以上=.=
姐係你成場狙擊次數可以好低
加上系數上升係 ...
Demon1023 發表於 19-7-2012 19:35
開技後哪有30秒啦= =?開技2後是5秒一發啦

順帶一提DX瞬狙手感十分良好
作者: 2b04    時間: 19-7-2012 22:08
回復 28# 腸仔好好味

智天瞬狙更良好(亂入)
作者: 無名小卒=]    時間: 19-7-2012 22:11
以前的DX跟WZC定位真的不同嗎?武器性質大致相同,DX瞬間輸出上稍勝,WZC零式後輸出也不輸給DX,WZC同樣可以 ...
腸仔好好味 發表於 19-7-2012 20:57

現在比之前強 不代表以前就是悲劇
重申一點,我無話之前既DX勁過家陣
只係話之前吾係悲劇

以前見到WZC 十有八九都係插精狙係後場狙擊
DX吾係話無,但係多數都會上中前場輸出
無錯WZC可以照DX玩法
但係未開2技前都無甘順手,而且攻擊未係最大化
7成血同5成血開技差幾遠吾洗多講喇-,-
真紅閃電就係一個例子

甘到之後WZC改武裝
就算吾OC一般S拳食中佢4炮都半血了吧
甘到呢個時候,佢地既性質已經完全吾同左喇係吾係?
4發電筒,但DX一炮過
你係拎都拎TD果D又係4炮既相比喇
去到WZC改版,基本上全場就係R後飛高屈炮
有幾何2+3?
你鍾意佢4炮,享受千里襲人既快感
甘緊係會揀左WZC
正如點解近排差吾多次次街場都見到HWS
強勢機自然多人用
機位有限,如果你話比人揀甘人地都可能會合HWS吾合WZC
呢度吾一定存在取吾取代呢樣野
比較冷門同取代係兩回事

但係你都吾可以忽略DX既大技同埋早期就開到技既優勢
相信1格SP同2格SP既分別吾需要多講

點為之真係取代,我比個例子你
之前既正義就真係基乎比無限正義取代左喇

此外,遠中近3樣都係度,理論上係對應更多情況
但係首先50秒一炮既超視
一開波你開左槍,基本上要熄火接近1分鐘
3武,一下過,吾中就大獲
吾似R前把刀,有得甩,有格推
2武豆,企定定集住射效果先明顯
如果一邊飛一邊射,同R前3武豆一樣
我相信DX回彈算快吧 除左R後1武 R後3武都尚可以接受
現在的確比以前強,多了的武裝,聊勝於無吧
不過50秒一炮就有點太那個了
作者: kz19981029    時間: 23-7-2012 00:20
[youtube]3QrYMsKqJBY[/youtube]
送多套高手片比樓主
作者: chungho1111    時間: 23-7-2012 00:46
回復 1# 腸仔好好味

樓主大,我狙果陣,唔知係咪太快,成日未射就已經收左境
作者: andyau58    時間: 23-7-2012 01:28
其實DX R後1武有冇必要要回50秒 開技後變5秒 開技前後要花10倍時間等待
作者: SeaFoodLG12    時間: 23-7-2012 10:29
味改前巳經好強大了;P
作者: shermanblam    時間: 23-7-2012 12:03
支持一下樓主,好詳細
作者: jscn    時間: 23-7-2012 14:02

寫得好, 打法方面更是詳細.
但我覺得有點忽略了R前.

光槍亮點為1.7射速+20射擊間隙, 掩體戰中非常好用
3武雖然看似只有176x6, 但有極快的射速, 爆發力極可怕, 不是其他同係數豆豆可比.

R後的豆豆和3武雖霸道, 但彈量有限, 難以應付對複數敵人的打帶跑纏鬥節奏
比起來, R前的靈活度和應變能力都較強,
如何果己方不是壓很大, R前有很大的實用性
作者: 蜜瓜荳奶    時間: 23-7-2012 15:19
未改之前我係掂都唔掂佢
不過而加掂多左小小
作者: 19990609    時間: 23-7-2012 15:21
本主題評價指數 +1
+oil

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2