樂古Nakuz

標題: - 終 未 之 光 -E X 2 5- 簡 短 攻 略 - [打印本頁]

作者: Alex_Ma    時間: 15-5-2012 19:15
標題: - 終 未 之 光 -E X 2 5- 簡 短 攻 略 -

呢個任係拎 機械運用試驗型蓋茲改(個人非常推薦的強包)

由於近來考試迫近便不長刷了,太哂時間.(決定用點數買包)
以下是刷了一會的心得,給一些無從入手的玩家們參考看看

建議入場前先了解流程,因為街場次次都要教唔識ge人好煩

第1件事就係要用有防光ge機:推薦曉/v2a(最好係曉  
nu唔夠彈 (港服未有v2ab hinu...)

第1關 - 殺夠兵就得

第2關 - 要手描射爆飛埋黎導爆,最好1人理1個範圍(唔好全部都望實哂左/右

第3關 - 飛到最底易射中d,射爆天意過關

第4關 - 2隻曉留低守艦&幫手射爆補給箱(補hp),2隻曉過去打對面隻艦
             (目標係自己隻艦同人地鬥快,打佢會整停佢)

第5關 - 最緊要手描射爆飛去正義果d導彈,射爆就打下兵仔 (目標係守到佢入個洞)

第6關 - 衝過條通道,去到條柱度斬爆佢就得

第7關 - 同第3關一樣飛到最底射爆
天意

另外提醒大家如果想卡黎過ge話:
第4關 要放卡,因為要隻艦郁

第5關 都唔可以卡,因為要正義郁

跟以上流程唔卡ge話應該4分1x/2x就ko,

最後祝各位好似我fd咁幾場就爆人品抽倒

作者: 霸王硬剷青    時間: 15-5-2012 19:28
支持
作者: ckchowhk1    時間: 15-5-2012 19:31
咁煩既-,-我直接卡算/.\
作者: Alex_Ma    時間: 15-5-2012 19:34
回復 3# ckchowhk1

卡ge話 第4關 第5關果時要放卡,唔係過唔倒
因為第4關需要艦郁,第5關要正義郁
作者: miceho97    時間: 15-5-2012 19:36
快D拍隻機既對戰片
作者: Alex_Ma    時間: 15-5-2012 19:40
快D拍隻機既對戰片
miceho97 發表於 15-5-2012 19:36

你指我拍-口-?
if我拍可能會求其拍幾場就下線, 因為沒乜時間打sd-3-
作者: miceho97    時間: 15-5-2012 19:54
回復 6# Alex_Ma

當然唔mind啦
作者: hkkoko    時間: 15-5-2012 20:01
刷出泥果隻B包(?)個樣好19....
勁唔勁?
作者: Alex_Ma    時間: 15-5-2012 20:24
刷出泥果隻B包(?)個樣好19....
勁唔勁?
hkkoko 發表於 15-5-2012 20:01

系數好癲...
作者: ericli_    時間: 15-5-2012 20:40
支持
順祝考試大捷
作者: 惡乂翼    時間: 15-5-2012 21:59
D人唔識玩就要扮識..入到黎次次第2關書..
作者: 31566798    時間: 15-5-2012 22:36
我想問如果用卡(搜狗)點知我地打到第3,4關
(除左搜狗 仲有咩可以卡到?)
作者: 惡乂翼    時間: 16-5-2012 12:02
推番起e個帖佢先..太多人入到黎唔識解囉
無論咩級既人入黎都唔識過..唔係書係飛彈就係書係架戰艦
打到火都黎=.=明明未開同接下一關果陣都有同佢地講過
都唔聽人講野既..推起佢比多d人睇下先
作者: alan28282000    時間: 16-5-2012 14:32
wa我仲搵緊有無片教~多謝賜教呀~
作者: 天才A    時間: 16-5-2012 14:44
feel到個任難 + 架機唔吸引 + 唔可以卡
=
唔理呢個任
作者: 惡乂翼    時間: 16-5-2012 15:45
feel到個任難 + 架機唔吸引 + 唔可以卡
=
唔理呢個任
天才A 發表於 16-5-2012 06:44

點解話架機唔吸引既=0=!?唔鍾意b包定唔鍾意佢個造型!?

但佢系數同技能都好正= =
技能一
爆發力發動

技能二
裝彈速度上升

飛狼座光束步槍
判定:中 距離: 2800
係數:1300 攻速倍率:1.8  延遲:30

旗魚磁軌炮

判定:中 距離: 3500
係數:850*2 攻速倍率:1.8  延遲:20

比任何一部bs包都強啵- -
作者: Alex_Ma    時間: 16-5-2012 16:30
回復 12# 31566798

我同fd玩就係到第四關果時msn叫佢放卡
作者: 卍健卍    時間: 16-5-2012 16:45
第五關應該可以卡左 殺曬D兵 再解卡 正義都會郁
印象中第五關既兵有一定數量 如果用卡 殺曬D兵 再打會方便許多
應該第五關不用卡會很容易輸吧?(個人有這經歷)
加上樓主的分享好像提及很多關需要用上手描 更加覺得難過關了

這台機 個人沒有太大興趣 包機不是我的專長xD 不過曾經和朋友1p1試過這台機的實力 打完之後 我覺得這台機三武簡直高攻得要命

最後還是謝謝樓主分享 希望樓主多分享更多合作任務的攻略~
作者: Alex_Ma    時間: 16-5-2012 16:53
第五關應該可以卡左 殺曬D兵 再解卡 正義都會郁
印象中第五關既兵有一定數量 如果用卡 殺曬D兵 再打會方便 ...
卍健卍 發表於 16-5-2012 16:45

雖然係好多兵仔,但係第5關除非正義中得好多D飛彈,唔係跟本好難會死,SO我推薦射爆D飛彈之後殺兵,再射爆D飛彈咁打.
然而殺哂先解卡應該會比唔卡直接比佢行慢.
但我平時都唔打任,只係因為好想要呢架先打-口- 可能我GE做法會係錯...
作者: 天才A    時間: 16-5-2012 18:28
點解話架機唔吸引既=0=!?唔鍾意b包定唔鍾意佢個造型!?

但佢系數同技能都好正= =
技能一
爆發力發動
...
惡乂翼 發表於 16-5-2012 15:45

外形本身唔夠好..
雖然系數唔低
技能都好好
但係 光槍+磁軌炮 既組合真係玩慣自由

始終b機既速度機動同s機有分別
作者: [S]riruis    時間: 16-5-2012 21:07
超有用既攻略,剛剛跟住打輕鬆過關
作者: dragoonkwok    時間: 16-5-2012 23:23

xdogX法流程:
隊長: 墮天/勇者
隊友: 墮天OC2以上限定 x3

第一關: esc, 上頂打, 唔好衝, 打隊友身邊的敵機, 30隻全殺
第二關: 隊長先按F1等過場後立即X, 隊友殺兩隻王及清兩邊兵仔, 中間王打唔死唔使打, 隊長等過場大爆聲按右制放X
第三關: 隊長等過場後立即X, 隊友打天意會心, 隊長等過場大爆聲按右制放X
第四關: 隊長等過場後立即X, 隊友先清大天使號周圍小兵, 隊長聽到身邊沒爆機聲後按esc放X, 二位隊友一左一右上前清小兵及打主天使號, 留一位隊友跟隊長清大天使號身邊出現的伏兵
關: 過場時隊長按F1等正義入場後X, 隊友先周圍的清怪, 隊長約5秒後聽到爆機聲減少後按esc放X, 一齊清怪, 上頂打, 唔好單衝, 打隊友身邊的敵機, 守護住阿斯蘭送佢入閘, 因為如果打得慢正義都有可能被打爆
關: 過場時隊長按F1等柱血一出就立即X, 隊友拉大隊坐投射器入中間一齊打柱, 隊長等過場大爆聲按右制放X
第七關: 過場後隊長立即X, 隊友打天意會心, 等大爆聲按esc放X過關

重點: 隊友全墮天oc2以上限定 x3, 5:00~4:00左右為最易出圖時間

作者: 紅蓮乂螺巖    時間: 19-5-2012 11:59
D任愈出愈煩膠
原來係甘打
作者: 賣豬仔    時間: 19-5-2012 15:49
港服任真係好x難過= =
作者: jerryho    時間: 19-5-2012 17:45
港服任真係好x難過= =
賣豬仔 發表於 19-5-2012 15:49

唔係一樣咋咩?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2