樂古Nakuz

標題: 一週一討論:轉點活動之我見 [打印本頁]

作者: 笨小子    時間: 13-4-2008 17:42
標題: 一週一討論:轉點活動之我見
題目:轉點活動之我見
討論內容:近日經常出現轉點活動,請發表你對這些一連串的活動的意見。
會員參與討論時會依表現拿獎勵分數,大約1-10分左右
最踴躍參與者可獲500樂點,請大家踴躍參與
作者: maurice    時間: 13-4-2008 17:47
我並沒有對依d轉點活動反感, 好多人話辣椒呃錢呃錢
咁點解依d活動搞完N咁多次都咁多人去玩
呃錢都咁多人去自願比人呃= =?
次次開放領後都見到成堆人用個堆新道具新技能黎打波
我好記得第一次+3 辣椒活動係手部 @@ 因為我都有去換
無可否認辣椒其實幾成功, 捉到消費者心理
就以一個三十幾C黎講籃板正常黎講好難上到九十幾
秒高版需要95數值, 用完堆+3 +3 + 3 +5後就上到九十幾
搶版快好多就緊係開心啦= =打機就係為開心
G系列都好重視自己命中, 當然係入得越多越好啦
所以都會買加三加五去加自己命中得分機會, 我自己就係其中一個
所以好多人都唔介意用大量金錢去買點數強化自己, 高人一等
我個fd依家個acc仲有1600點= =換換埋埋都用唔晒
我咁耐黎玩過三次轉點活動, 2次換加能力野, 1次換技能
對於我黎講真係幾吸引, 換完內向射球個兩日用左不下200次
1次都無比人block過, 對面比我用到講晒[email=!@#$%]!@#$%[/email]^&
而且換完d點又可以用, 所以玩下都無所謂啦~~
之前都係咁諗的我, 當我琴日見到個20 lv SG仲玩得勁過我
空身, 就知道其實係應該強化技術, 而唔係去買d加命中的東東= =
而且我見到好多能力值好高的版手搶版都唔勁, 就知道要自己應該點玩
做好防守, 多一個攻擊機會好過有個+3, mark死對面好過多招技
而且佢越出越樣衰搵鬼買咩, 唉, 幾時先有全場5打5玩

作者: 北比達    時間: 13-4-2008 17:57
抗議    辣椒呃錢
作者: 笨小子    時間: 13-4-2008 18:00
原帖由 北比達 於 13-4-2008 09:57 發表
抗議    辣椒呃錢

反對!!我絕對支持佢呃錢!!呃得愈多愈好!!
起碼唔洗汁住![[yoyo_216]]
如果呃到錢又可能會改良SER
起碼都更新下掛[[yoyo_146]]
作者: benben00711542    時間: 13-4-2008 18:11
原帖由 笨小子 於 13-4-2008 18:00 發表

反對!!我絕對支持佢呃錢!!呃得愈多愈好!!
起碼唔洗汁住![[yoyo_216]]
如果呃到錢又可能會改良SER
起碼都更新下掛[[yoyo_146]]

讚成~~~!!    佢有時出d轉點活動係有技送  又有加能力值既道具  
不過我就覺得佢收點方面有d過份  因為而家要成600~700點以上先有技~.~
作者: 卍命運的殘酷    時間: 13-4-2008 18:52
我覺得唔錯~d道具有d好靚...況且又可以加能力值...可惜我唔係成日都夠點/.\
作者: haaaa    時間: 13-4-2008 18:59
無乜意見...
衣d都係公司賺錢既方法...
賺到錢唔代表佢一定會更新...
當然希望佢快d...我好想玩5v5-_-
出下d道具都好既~
一來滿足下d玩家~
二來留住d玩家~
~~~~
基本上衣家d 收錢online game 月費都6十幾~百幾蚊.
佢一張點卡都五十蚊~~
靠出道具搵錢分分鐘重好搵過隻game收點.
作者: 亞雲    時間: 13-4-2008 19:02
其實佢咁做目得都係要大家買佢D辣椒卡姐"

咁佢出D條件又幾吸引你幫佢D辣椒卡轉點WO!"

活動呢期真係幾多下 ... 差唔多 一、二個禮拜就轉一轉幾好"

起馬叫做有做野麻
作者: 光與影    時間: 13-4-2008 19:04
佢d野冇咁柒我唔反對= =
但係d野好柒=.=
作者: 【相愛】    時間: 13-4-2008 19:37
標題: 回復 6# 的帖子
唔認同....佢出D野都好怪呢.....飾物唔計∼∼女仔個+3髮型好難襯....
作者: BeaSaGa    時間: 13-4-2008 19:40
點數我唔怕俾佢呃~不過要呃得有價值~

好似果次個男髮型~面具咁真係型到無朋友~
作者: colinzhong    時間: 13-4-2008 20:09
其實d野真係好樣衰~好心佢想搵錢都出d好睇d>< 如果佢出+5翼~一定好好搵
至於佢係唔係呃錢就見人見至啦~我就覺得唔係好呃^^因為我令外玩開果隻game,
一套裝成幾萬點=.=我覺得e d先叫呃錢!!!
其實e家e個代理好好架啦~d裝又有得用game錢買,唔一定用點。又成日更新有新活動!!!!
對番數碼戲胞就............e家個代理超好,不過lag同斷線問題就一定要快d改善><
作者: KiT80111    時間: 13-4-2008 20:13
出靚d先啦,見仁見智,我覺得柒到無朋友,係咁
作者: colinzhong    時間: 13-4-2008 20:14
標題: 回復 13# 的帖子
其實以前有好多都ok~不過近期就...........如你所講
作者: 北比達    時間: 13-4-2008 20:49
辣椒呃錢 都由佢
d道具 有無自已風格先....  一味出d 怪裝比人換....
仲有 收咁多錢  反而  而家個sever...仲lag左..
作者: colinzhong    時間: 13-4-2008 22:29
標題: 回復 15# 的帖子
風格一定無咩架啦~佢都係跟韓板=.= 不過如果真係講風格,支舒跑超有風格A"A 型爆[[bao_02]]
作者: 笨小子    時間: 13-4-2008 22:42
標題: 回復 16# 的帖子
同意!!
我地個個叫代理,人地韓版緊係出先~
但我希望代理可以跟得上囉= =
我一早估到佢係髮形>頭部>手部>髮形>頭部>手部咁出@@
係估唔到今次個似頭部既東西係髮形姐..
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 13-4-2008 22:49
佢出呢D野對於我呢D唔買點GE人黎講真係好麻煩= ="
D人E+又唔只整係加普通SHOP買戈D +10 +9 = ="
仲要加多3同5...
對於之前買齊裝GE人又係唔公平,,
入點番黎又冇野買...比你有100套衫一次咪又係著得戈一件...
唔入點又拎唔到佢送戈D野...
所以我講得好扼錢其實=____=+
有D人為左拎戈樣野又要無無謂買幾百點...
D野又唔係平....
又SEVEN...  佢加野係好ATTRACTIVE...
不過個design就真係..嘔 =____=
學上面某人講...佢出埋哂d扼點野...都出得好睇d呀...
咩牛角...啦啦球...面具...不知所謂~___~
作者: 光與影    時間: 13-4-2008 22:57
原帖由 BeaSaGa 於 13-4-2008 19:40 發表
點數我唔怕俾佢呃~不過要呃得有價值~

好似果次個男髮型~面具咁真係型到無朋友~

咪係= =
女果個都話好d
男果個...
我都唔知點講好
作者: 恩田赤﹏REC    時間: 13-4-2008 23:32
原帖由 光與影 於 13-4-2008 22:57 發表

咪係= =
女果個都話好d
男果個...
我都唔知點講好

佢可能唔想人買根本xD
所以出成甘樣..等你卻步...諗真D先~___~
即使佢加能力值...甘SEVEN GE野真係著唔上身...
SEVEN IS POOR
作者: vic2601    時間: 14-4-2008 20:27
我諗辣椒唔算昆錢
因為有D+5的道具都唔錯= ="
辣椒都係揾食姐
D點我地都可以用番
又唔係一個道具要500點@@"
個人意見
唔好串我= =+   
作者: 淆底B    時間: 14-4-2008 21:19
辣椒利用左我地既貪心...係咁有free野出
搞到我地成日大出血..
但係轉完d點又唔知點用好..
出多d令衫好過啦...又唔開埋舊果d 永久--"
總之屈機=0="

作者: kawaiwan    時間: 14-4-2008 22:08
今次換果個非常地差
上上次牛角(?)還可以啦
啦啦隊男仔用都唔知乜咁-.-
女仔著裙都ok ge.........
作者: 北比達    時間: 14-4-2008 22:17
標題: 辣椒出的  ........

作者: 恩田赤﹏REC    時間: 15-4-2008 01:24
佢出乜都冇我份先慘/ ___ \""
我死都唔會買點 \ v /
所以d rating 死都唔識加 / v \"""
35 sg 三分波先82 /. \
人地成90啦>"<

pf 36 reb 先 6x ~___~
人地7x啦 \ ___ /""!
作者: 小小傻    時間: 15-4-2008 02:41
我剩係知道
我家陣搾住兩張點數都係入唔到既
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤

一直唔得閒
家陣先叫辣椒搞
個髮型面具冇嚕..~
作者: 花鳥亂月    時間: 15-4-2008 12:20
的確呃錢=.=''
買左點有時都驚入唔到....
好彩未有大陸版一半咁呃錢......
依家太少人玩啦!!所以真係寧願佢呃多d.....好似臭橙咁就大L樂
作者: rayman726    時間: 15-4-2008 14:17
佢次次都要轉夠500點or以上先有得換..
而出面買到既既點都係200點..
一次過最少要買3張先有得換..
即係150蚊..
無可否認換野呢個活動係唔錯..
但係佢次次都要轉咁多點就唔係咁好囉..
其實轉200/400點咁咪仲好!
又可以有多d人有野換..
又可以吸引更多人買點..
一張半張相信大家都會買得順手D..
作者: 小小傻    時間: 15-4-2008 21:50
原帖由 小小傻 於 15-4-2008 02:41 發表
我剩係知道
我家陣搾住兩張點數都係入唔到既
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤

一直唔得閒
家陣先叫辣椒搞
個髮型面具冇嚕..~

家陣變左4張~
買多兩張 一樣情況
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤
作者: 笨小子    時間: 15-4-2008 21:57
原帖由 小小傻 於 15-4-2008 13:50 發表

家陣變左4張~
買多兩張 一樣情況
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤
儲值發生例外錯誤

有無用過置頂文個個方法
聽講有人用左之後入到
作者: haaaa    時間: 15-4-2008 22:39
你係邊度買架d點數...
去ok 7仔買無死-.-
記住比錢之前睇左有效日期先
作者: 小小傻    時間: 16-4-2008 00:03
原帖由 笨小子 於 15-4-2008 21:57 發表

有無用過置頂文個個方法
聽講有人用左之後入到

-3-你真係好鬼抵錫
你提一提
搞一搞即掂!!!-3-
讚!!!!
幾驚2舊水咁就見水
作者: colinzhong    時間: 16-4-2008 09:40
有無知入點攪咩鬼?我連續入幾日點,一日有發生錯誤,第二日又無,唔知咩做咩=.=
下下用果個方法好煩,有無d永久入到點方法@@?
作者: cwh20051    時間: 16-4-2008 12:45
笨小子[[bao_36]] [[bao_36]]
我有半年無上黎,,,你做左版主,,,恭喜先[[bao_32]]

有關FS 轉點活動,,,兩睇既,,,
有人想勁D能力高D就買點數去轉
有人覺得隻game玩技術既,,,就唔需要去買點數
你地發唔發現FS,,佢無逼你去買,,,因為辣椒每個月都出有關+3/5既野出黎

買唔買都係你手上,,,無所謂啦[[bao_28]]
作者: 笨小子    時間: 16-4-2008 16:21
原帖由 小小傻 於 15-4-2008 16:03 發表

-3-你真係好鬼抵錫
你提一提
搞一搞即掂!!!-3-
讚!!!!
幾驚2舊水咁就見水

幫到你就得[[yoyo_094]]
原帖由 cwh20051 於 16-4-2008 04:45 發表
笨小子[] []
我有半年無上黎,,,你做左版主,,,恭喜先[]

有關FS 轉點活動,,,兩睇既,,,
有人想勁D能力高D就買點數去轉
有人覺得隻game玩技術既,,,就唔需要去買點數
你地發唔發現FS,,佢無逼你去買,,,因為辣椒每 ...

感謝你的支持!!
作者: 18禁_豐    時間: 16-4-2008 21:10
梗係好啦!!但係有時出果D野好柒............果D技我又有哂................出完又出..............
作者: colinzhong    時間: 18-4-2008 20:20
又出左新野啦~今次出+20裝-0-  不過又係7.7  今次唔知有邊個會入點a"a  我己經俾佢個鴨鴨引誘左,我又俾人呃200點啦-.-

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2