樂古Nakuz

標題: 刀術討論區 [打印本頁]

作者: ↖幻滅♂ray    時間: 8-12-2006 11:49
標題: 刀術討論區
各位可集中在這討論有關刀的技能,
或是刀的配點方法!
作者: lee1033    時間: 18-12-2006 18:45
我係一個全刀ga刀~28lv
e加d攻係527~563
我算唔算屎ar
作者: 心中沒有愛    時間: 20-12-2006 16:20
我有個刀手,25lv了,我是升全力的,現在我攻有357~363了,我的東風技6層,我次次都是用幾招就無內力,刀手係咪最好就係升全力??到40lv要化境定係極魔呢???
作者: kelvin000    時間: 21-12-2006 10:06
練刀一定係化境,有羅漢功太玄功,我個刀手31lv,攻擊5XX-6XX,正常嗎?我把刀29+1*(47)ok嗎?
作者: ★死........    時間: 21-12-2006 10:13
31lv先5xx~6xx  .....  太低啦......
作者: 心中沒有愛    時間: 21-12-2006 12:02
咁我個全力刀正常嗎,刀是不是升全刀最勁,請問??
作者: lee1033    時間: 21-12-2006 12:06
咁我算唔算ar?
527~563
作者: ★死........    時間: 21-12-2006 14:14
刀一定係全力 仲有要高攻ge話 唔止要+刀同強刀 仲要強手套 要勁ge話就要強到50以上
作者: kelvin000    時間: 21-12-2006 15:28
原帖由 ★死........ 於 2006-12-21 10:13 AM 發表
31lv先5xx~6xx  .....  太低啦......

咁你教教我點升高喲?係咪你帶我升?
作者: ★死........    時間: 21-12-2006 16:39
原帖由 kelvin000 於 2006-12-21 15:28 發表

你仲高lv過我=.=點帶=.=
作者: 明智傑    時間: 21-12-2006 17:36
提醒大家一句,刀手是勁在可秒人秒怪,不過也是勁悶的一職來。

點解,我也有全力刀人物,只有旋風才是大技,其餘的全是單技來,
無耐性者,不見意玩墨香,因為墨香是要死練功,練死功的遊戲。

刀手比起玩拳一職,
還要悶,所以個人見意玩刀的朋友們,多玩一職(槍 OR 劍),
這樣更有樂趣。

我刀手,本身屬點也是全刀,不過改配用了(體)鞋,目的就是要血要防,
和可讓我的拳手互用EQ,一舉二得。
作者: hoho2142    時間: 23-12-2006 23:05
標題: 大家好,新人到步
大家好,新人到步
我認為刀手一定要全力,
唔全力都得,要5力1心
不過要在技點道狂加刀術
我依家32lv都有884~912攻
防就305(無用金鐘)
用金鐘就414
技點方面17力術13防術
12層東風,gm未俾真==
10層旋風8層華山
7層紅連吐x6層大莫胡x
8層吐9層金鐘
5層破雲
29lv+6*53刀,27lv*47手,
32lv+4*121上衣,30lv+4*22力鞋
33lv+6*57刀等33lv用,無33lv手,收33lv刀有(130攻)
用103攻刀29lv,100攻暗33lv換+根石150粒,意密
我叫陳俊鴨
搖光ser,32lv,招30lv以下人,我帶佢升lv
作者: poon2701    時間: 25-12-2006 18:39
我想問下特技 +D咩好..?~要快呀><
作者: 打機狂    時間: 27-12-2006 10:19
原帖由 poon2701 於 2006-12-25 18:39 發表
我想問下特技 +D咩好..?~要快呀><

防,刀可優先考慮, 打坐最少要點到12
血, 內都係必點

其他自己覺得有需要就自己點la~
作者: chan32002    時間: 28-12-2006 09:51
我王道40lv全力化境刀手
得1210攻...係咪好低??
防得560...成日比人秒..
真東風,.真旋風,9層華山,11層破,10層吐..d技會唔會低過頭..
刀20,防19,又會唔會太低..組合得23..係咪好低..
把刀得133攻..d裝又廢...有冇人可以比裝我呢
作者: °★月﹍〞    時間: 28-12-2006 13:24
原帖由 hoho2142 於 2006-12-23 23:05 發表
大家好,新人到步
我認為刀手一定要全力,
唔全力都得,要5力1心
不過要在技點道狂加刀術
我依家32lv都有884~912攻
防就305(無用金鐘)
用金鐘就414
技點方面17力術13防術
12層東風,gm未俾真==
10層旋 ...

我都係玩搖光 -口-
係咪可以帶我升??
我18lv刀
作者: 打機狂    時間: 28-12-2006 15:49
原帖由 chan32002 於 2006-12-28 09:51 發表
我王道40lv全力化境刀手
得1210攻...係咪好低??
防得560...成日比人秒..
真東風,.真旋風,9層華山,11層破,10層吐..d技會唔會低過頭..
刀20,防19,又會唔會太低..組合得23..係咪好低..
把刀得133攻..d裝又廢. ...

下...我同你一樣咋wo~(但我係魔)
重有, 我唔係全力= =我都冇畀人一擊wo~你同咩人打ga?

你重高攻過我, 刀又好過我, 其實以你而家ge攻應該算係差唔多
我而家用ge係125刀, 有34錯點, 刀技得16, 都有10xx攻, 就算我洗晒點, 都係同你差唔多

不過我防就比你高, 我22防, 金鐘10(就11了)組都係22, 但我開金鐘都有成640防wo.....
可能裝畀你好掛....

可以係市面搵d.未強ge平衫自己沖, 我22組都可以將白狼由+4上到+6
我都係咁ga咋, 之後搵朋友強, 可以慳返唔少, 加油la~
作者: 20051129    時間: 29-12-2006 00:47
職業的玩法 很單純的
近距離分別是
刀*劍*槍*拳 全部都點筋

遠距離分別是
弓*暗     全部都點技術

不分屬性的內功師
熱門:第一名火 再來就是水跟金 建議全部都點精神

再者
外功的傢伙 外功就那兩招 就只練那兩招吧!
除了有特殊效果的內功技能 要不然就別練...

內功的傢伙 招式很多 就挑比較常用的兩個技能
先練到12段 後期在慢慢練回來吧!

外功不需要壓等練技能
內功就看你心情跟時間了 我也很懶的

一般來講 一路練到底 35級大概有兩招12段完

至於配點因素 初期怪物威力都頗弱的 都可以應付過來
所以攻擊為重!
後期的怪物 就有高攻擊力或者屬性攻擊
這時再看你需要如何去改變配點 來增加練功的方便了!

後期大概就是36級以上∼ 黃河的經驗值已經滿足不了你了
只能前進 莫高窟 龍門石窟 黃河週邊 態山...

回正題...
我建議選擇火土刀客
土屬性的防禦技 對於近距離的職業 很重要的!
防禦一高 血量硬功扣損的量 便會減少!
一高 就可以在戰場上 撐的久∼無雙集的快 
功夫自然好到手∼ 

金水刀客 金屬內功有招能暈人
水屬性 只能有遲緩效果!
雖然能暈人 但練功就慢了...
有遲緩效果 但近距離還不是走過去給他打
所以這兩點不太吸引人∼
作者: choi35414660    時間: 29-12-2006 11:13
你要快d升東風   
作者: luiyuenwong2    時間: 30-12-2006 01:12
標題: 我29lv
我29lv有8xx攻 廢唔廢
作者: 冷血的魔鬼    時間: 1-1-2007 01:05
原帖由 luiyuenwong2 於 2006-12-30 01:12 發表
我29lv有8xx攻 廢唔廢

太勁啦!! 我要勁過你
作者: lee1033    時間: 3-1-2007 18:43
原帖由 kelvin000 於 2006-12-21 07:28 發表

你如果有錢ga可以用在護手~
因為護手唔係加幾點幾點攻ga
係加攻擊力ga % ga!好用好多ga><
作者: julianlee923    時間: 5-1-2007 22:20
玩刀就玩全力mp果d就用技能點加唔係升lv果d呀

想升lv搵我要夠血頂莫高怪先
我49lv刀全力夠帶- -”
作者: 0oNighto0    時間: 6-1-2007 19:35
我本身自己就係全力刀~

刀術應該加到幾多就夠~

作者: julianlee923    時間: 10-1-2007 22:25
我就慘啦49lv刀全力千8攻
用左極魔- -唉∼∼∼∼∼∼∼
作者: 0oNighto0    時間: 11-1-2007 18:49
原帖由 julianlee923 於 2007-1-10 22:25 發表
我就慘啦49lv刀全力千8攻
用左極魔- -唉∼∼∼∼∼∼∼

你加手套追幾架??
作者: k-man    時間: 11-1-2007 18:49
作者: 打機狂    時間: 14-1-2007 14:12
原帖由 k-man 於 2007-1-11 18:49 發表
我就係混元全力刀手36LV12XX攻,64X防真東風,真華山,10LV旋風,你話我真左旋風可吾可以係莫高1樓打肥仔?

可以, 不過要留意你一係帶多d.hp, 一係升高d.吐納
因為你用圍技應該係唔會用破魂, 咁所以要打兩下先死

肥仔打人都幾痛, 重要係咁多隻
作者: choi35414660    時間: 16-1-2007 18:41
我係口文文邊個讖我丫(我想問你地幾lv){你地幾攻}
作者: choi35414660    時間: 16-1-2007 18:43
你地係唔係玩墨魂家 唔該請盡快add返我 
作者: ngkongshun    時間: 28-1-2007 13:47
有冇人玩牙道~有既話add我la~~我叫左「一﹏刀死」
add我帶我升la~~plx :Q :Q
作者: 3eR-揚.    時間: 28-1-2007 18:46
全力刀 MP唔夠用....有咩方法可以解決??
(岩岩轉左SER玩   而家玩混元   得16 有冇高手可以帶??  我叫〝雲。)

作者: choi35414660    時間: 31-1-2007 13:43
邊倘讖口文文家 唔該復我
作者: choi35414660    時間: 31-1-2007 13:43
邊倘讖口文文家 唔該復我
作者: choihung    時間: 2-2-2007 21:47
原帖由 3eR-揚. 於 2007-1-28 18:46 發表
全力刀 MP唔夠用....有咩方法可以解決??
(岩岩轉左SER玩   而家玩混元   得16 有冇高手可以帶??  我叫〝雲。)

技能點加d內力吧
同埋睇裝= ="
我玩刀都唔係幾夠
作者: ★杰哥★    時間: 24-2-2007 19:21
作者: 克雷德    時間: 24-2-2007 22:27
我全力刀 依家14lv 東風3層炸 買水升技d水又貴
打坐升又慢 點算好 係咪升死東風先 d水錢好金
作者: kenlee    時間: 25-2-2007 02:53
標題: 回復 #29 choi35414660 的帖子
hi.......我係俊光乂呀!!
我識你嫁.....唔好唔記得我呀....家姐!!
作者: kenlee    時間: 25-2-2007 02:54
我係墨魂ser呀!!一齊分享下我d裝備啦
34lv唔係全力刀......差19體未忘
有1013攻,543防,1240血
防身白狼甲+7*194
33lv+7*55勁刀
防身白狼頭+6*56(124防頭)
防身虎紋鞋+5*19力
33*56手
作者: kenlee    時間: 25-2-2007 02:54
我算唔算勁呀?
俾d意見啦
作者: kenlee    時間: 25-2-2007 03:04
大家係玩墨魂既就加我好友啦.........我叫俊光乂
一齊玩啦
作者: 隨緣人    時間: 3-3-2007 11:12
我係墨魂ser!!!!!!
33lv刀手差2點 全力 1055攻 554防 1216血
裝:
32lv+8甲(176hp)
31頭+6(45)117防
30lv鞋+6(21力)
33lv+8刀(52)139攻
27lv手(52)諗住換!!!!!
仲有d咩可以改善!!!!!!!!!
同埋轉化境定極魔好???? 點解???
我想知極魔刀or化境刀邊個勁d?????
作者: 445566ppoo    時間: 4-3-2007 14:00
我依家25lev 全力刀 東風8層 華山5層 旋風5層 金鐘3層 653- 667  654 血 497 mp算唔算好
作者: 445566ppoo    時間: 4-3-2007 14:02
想問 真技 係唔係要 gm 比 ga?
作者: 將軍抽居    時間: 4-3-2007 14:21
標題: 回復 #44 445566ppoo 的帖子
真技係隨機出的,靠運氣出,唔係gm比的
作者: 445566ppoo    時間: 5-3-2007 16:01
靠運氣出 ? 姐係點?
作者: koisloy    時間: 7-3-2007 00:06
我係40lv壓等刀手
依家加爆敏捷
真係好好用
殺人勁爆pk都唔會廢
仲好用過力刀
作者: 打機狂    時間: 12-3-2007 09:47
原帖由 koisloy 於 2007-3-7 00:06 發表
我係40lv壓等刀手
依家加爆敏捷
真係好好用
殺人勁爆pk都唔會廢
仲好用過力刀

我想問下....加敏有咩用......?
出招快d. ga???
作者: 明仔.....    時間: 12-3-2007 18:04
我30lv 爆力既 有693~72x攻 把刀9lv+7強45 點呀 勁定廢?
作者: leoleo23    時間: 12-3-2007 19:03
標題: 槍手問題???
5 lv+9槍,,,其實2x lv用勁唔勁???
原帖由 leoleo23 於 2007-3-12 19:03 發表

[ 本帖最後由  於 2007-3-12 19:07 編輯 ]
作者: 打機狂    時間: 14-3-2007 18:08
原帖由 明仔..... 於 2007-3-12 18:04 發表
我30lv 爆力既 有693~72x攻 把刀9lv+7強45 點呀 勁定廢?

你把刀應該得10x攻, 算係低低地....
你忍得ge可以去等到33lv買過把令刀, 冇錢買都可以買把33+4* 果d.刀, 就算強5x, 都幾平下
唔忍得就買把29lv刀

整體黎講, 你攻算比較低, 換刀/護手/強鞋/點被動刀 都係谷攻ge方法
原帖由 leoleo23 於 2007-3-12 19:03 發表

強幾多先?因為5lv+9槍強得好可以用好耐的~2xlv黎講算係一把幾唔錯ge槍~
我自己本身有把5+9+6x 11x攻槍, 相當好用

[ 本帖最後由  於 2007-3-14 18:10 編輯 ]
作者: iou    時間: 16-3-2007 19:01
玩刀係咪最緊要就係攻?  d裝洗唔洗理?
作者: 打機狂    時間: 17-3-2007 01:15
原帖由 iou 於 2007-3-16 19:01 發表
玩刀係咪最緊要就係攻?  d裝洗唔洗理?

攻當然重要, 但裝亦都非常重要, 要知道, 全力刀血量同mp都係少得好可憐, 咁所以要玩得好, 各方面都要有好ge裝備去幫助先有用
雖然刀手易爆一擊同好高攻, 但到中期ge時候, 防太低好易被圍, 而且想打高少少lv ge怪又秒唔到, 死亡率都會好高, 咁所以好ge裝能補你不死, 人唔死, 升lv自然快
作者: 白仔||    時間: 23-3-2007 22:46
標題: .........................................
我都唔知丫 我個刀唔係all力都係573~595攻wo 29級係唔係bad?
作者: landlee    時間: 26-3-2007 10:58
死啦,31 lv 才得6xx攻,點秒人?

刀手金句:2,3下你打5屎人, 你就屎硬!!因刀手出名少mp。

(最多3下)
作者: 寶×°    時間: 27-3-2007 17:29
成日聽到刀槍雙修同刀劍雙修 ..
究竟佢地各有咩野好處呢 ..?
槍的話就學烏龍啦.. 但劍的話又要學咩 .. 依家d人通常揀邊樣既. .?
大家又建議修邊樣呢 ..
請各位大佬解答o.o" ..
作者: D23G47    時間: 30-3-2007 18:12
我係一個9lv既刀仔
5級前全力,5級後就4力2體,有沒錯到(我怕沒血)
技能學咩,仲有,點解我以前玩個陣升得好快,宜家一層一次只係0.幾%
係咪改過黎??
宜家去邊度升好??
請各位可以解答我的問題,謝
作者: 打機狂    時間: 31-3-2007 20:56
原帖由 白仔|| 於 2007-3-23 22:46 發表
我都唔知丫 我個刀唔係all力都係573~595攻wo 29級係唔係bad?

算差ga la~畀d.心機升下刀術/換裝la~
原帖由 landlee 於 2007-3-26 10:58 發表
死啦,31 lv 才得6xx攻,點秒人?

刀手金句:2,3下你打5屎人, 你就屎硬!!因刀手出名少mp。

(最多3下)

的確, 咁所以要諗下方法提高d.攻la~ 都係換裝+刀術, 再唔係洗點(如果你唔係全力)
冇內力就點高被動內

原帖由 D23G47 於 2007-3-30 18:12 發表
我係一個9lv既刀仔
5級前全力,5級後就4力2體,有沒錯到(我怕沒血)
技能學咩,仲有,點解我以前玩個陣升得好快,宜家一層一次只係0.幾%
係咪改過黎??
宜家去邊度升好??
請各位可以解答我的問 ...

技能主要要點刀, 血, 防, 內
你唔係全力就更加要多點刀術
你指係升招式? 冇改到, 每升一層招都會比之前難升
例如: 10層風東一~二下0.01%, 11層要兩~三下0.01

9lv去塔厭寺好好升的, 之後可以入皇0 升下順便做任

[ 本帖最後由  於 2007-3-31 21:08 編輯 ]
作者: GOOD1314    時間: 1-4-2007 00:33
其實 46lv 大約幾攻
作者: 打機狂    時間: 2-4-2007 02:17
原帖由 GOOD1314 於 2007-4-1 00:33 發表
其實 46lv 大約幾攻

1500以上, 其實都幾易有我覺得
前題係要有靚ge 45(51以上)手同比較好ge 45刀(起碼要過14x攻), 刀術要過25層
如果唔係, 再差都應該有1400攻

我而家都42, 冇咩靚手同刀, 都有1300攻, 刀重要得21層(豬頭後)

純粹過人之談, 作個參考好了
作者: 肥人屈    時間: 6-4-2007 22:32
我32lv  7xx攻(750↓)係咪好廢= =
東風、旋風 10層
刀術 14...係咪好屎>口<

已算是全力(5lv前4力2體)...刀係5lv+7*49,護腕係27*45....鞋廢衫廢頭都廢

係咪好廢呀...
作者: 打機狂    時間: 7-4-2007 19:39
原帖由 肥人屈 於 2007-4-6 22:32 發表
我32lv  7xx攻(750↓)係咪好廢= =
東風、旋風 10層
刀術 14...係咪好屎>口<

已算是全力(5lv前4力2體)...刀係5lv+7*49,護腕係27*45....鞋廢衫廢頭都廢

係咪好廢呀...

睇埋你d.裝我就覺得真係好廢..~_~
刀唔好, 手又係一般, 唔係全力唔係問題(我都唔係), 但d.裝真係唔得
快d.換32裝la~ 刀都要換ar~ 29刀都靚都唔難, 33刀對你可以會貴左d., 一係買d.33+4*, 應該會平d.
因為你兩種招一齊升, 係爭d., 如果你而家單升左是旦一樣, 33lv會有一真, 35lv左右會有第二真
14刀ar...一般la~你唔係全力點高d. la~
作者: sw6655666    時間: 8-4-2007 22:10
我想問28lv,壓過等.913~948,算係中等定低,thx
作者: 肥人屈    時間: 10-4-2007 21:24
原帖由 打機狂 於 2007-4-7 19:39 發表

睇埋你d.裝我就覺得真係好廢..~_~
刀唔好, 手又係一般, 唔係全力唔係問題(我都唔係), 但d.裝真係唔得
快d.換32裝la~ 刀都要換ar~ 29刀都靚都唔難, 33刀對你可以會貴左d., 一係買d.33+4*, 應該會平d.
因為 ...

我都知d裝廢,,不過岩岩重玩,,冇錢買靚裝
而家都諗住33lv前真左東風先
刀我諗住33lv先換/強把17+6刀...
而刀術...我會盡量升的了...

還有...開了金鐘才291防..是不是很離譜?
防加到13...

最後...我810血,1500護,501魔會不會又低了點?
作者: 打機狂    時間: 12-4-2007 00:34
原帖由 sw6655666 於 2007-4-8 22:10 發表
我想問28lv,壓過等.913~948,算係中等定低,thx

算中中/中高ga la~ +油la~
一般刀手, 去到32前全力都會差唔多/破左千ga la攻, 咁所以你都好好ga la~

原帖由 肥人屈 於 2007-4-10 21:24 發表

我都知d裝廢,,不過岩岩重玩,,冇錢買靚裝
而家都諗住33lv前真左東風先
刀我諗住33lv先換/強把17+6刀...
而刀術...我會盡量升的了...

還有...開了金鐘才291防..是不是很離譜?
防加到13...

最後...我 ...

咁你+油la~ ^0^

係~好離譜, 衫已經係一個大問題, 我諗你金鐘都唔高, 得閒屈下佢la~
記得我32lv左右, 衫唔係靚(+2~+4), 都有4xx防.......

血同內算正常, 以刀手黎講...不過...我諗你都應該覺得好唔夠用了吧? 點高少少血同內被動la~
換衫要強血, 內力冇乜方法ga la~爆水la~

作者: cvxb2807    時間: 14-4-2007 09:45
我30lv 全力 8xx~9xx 攻 ok?
作者: 打機狂    時間: 15-4-2007 01:44
原帖由 cvxb2807 於 2007-4-14 09:45 發表
我30lv 全力 8xx~9xx 攻 ok?

算偏低, 其實而家要平平地收d.中上 ge裝唔太難, 32lv時換一換裝攻應可破千, 當然la~刀術係要再點的
冇錢ge就唯有努力d.草下技點, 分配技點時要小心
作者: 墨香新手    時間: 15-4-2007 18:04
刀招東風高攻d定華山高攻d嫁??我感覺上差唔多.一時東高d一時華高d=.="
華山未真暈得一陣.人地好快醒.感覺上9層華山都唔及7層少林暈得耐.不過易暈過7層少林咁解..我兩招都用過但未真過..想問下大家真左既華山暈人時間大約幾耐(低lv過自己)暈率同暈既時間差少林或野球幾多??
作者: benbbvv    時間: 15-4-2007 20:37
29lv刀槍雙修
1層東風1層旋風@@(岩岩玩雙修=.=")
9層鳥龍6層風馳無學金鐘
8層吐納
打坐8槍術13刀術5-.-防11強12組1木系5唔小心升左拳1= =
eq:精武帶綠字-.-
    防身勁裝+7強2x8血
    防身勁靴+1@@"
    29lv+5*46攻槍
    29lv+6*55攻刀
攻擊力:用槍:708-751
          用刀:713-7xx
防禦力:189-.-
係唔係個頭同隻鞋要買= =
同埋要壓等= =我唔想壓><

作者: 打機狂    時間: 15-4-2007 21:17
原帖由 benbbvv 於 2007-4-15 20:37 發表
29lv刀槍雙修
1層東風1層旋風@@(岩岩玩雙修=.=")
9層鳥龍6層風馳無學金鐘
8層吐納
打坐8槍術13刀術5-.-防11強12組1木系5唔小心升左拳1= =
eq:精武帶綠字-.-
    防身勁裝+7強2x8血
    防身勁靴+1@@"
  ...

建議你唔好而家雙修住, 除非你已有壓等ge覺悟...(可惜你冇...)
首先你一真都冇, 如果你唔打算升lv咁就冇問題, 如果唔係你升上去冇招真升lv會好冇效率, 即係:廢
太低lv去雙修會吐血, 除非你有其他地方ge金錢support, 唔係你會破產, 另外跌出黎d. eq價錢唔高, 所以又冇錢又悶的(如果你想有多d.真技而壓等的情況)

另外...點解唔學金鐘? 唔學你唔洗玩ga la wo~ 而且你係咪冇學破魂? 咁就更加唔洗玩
要知道...防低冇裝要靠"秒", 打36lv怪9xx攻左右+真技都重可以秒殺怪唔用破魂, 但再到高d.lv, 冇破魂係秒唔到怪, 即係你會升得好冇效率... 防又低又秒唔到, 死重多過升lv, 根本好難玩落去, 你最好快d.去學返金鐘, 破魂都重可以草下錢去買

頭同鞋係200%要換, 其實你件衫都要換, 其實d.裝好衰ga~就算32lv+4衫 = 36lv+3衫 ge防, 入面加ge血, 護, 內都唔係一樣ga...點都係高lv果件+多d. ga~咁所以...如果你係全力, 你唔覺d.內力好少ga 咩= =?

如果你想早d.有真技咪壓law, 想要技點可以練d.打王ga ma~咁咪唔洗壓law
作者: 21463227    時間: 16-4-2007 11:21
作者: benbbvv    時間: 16-4-2007 17:11
原帖由 打機狂 於 2007-4-15 21:17 發表

建議你唔好而家雙修住, 除非你已有壓等ge覺悟...(可惜你冇...)
首先你一真都冇, 如果你唔打算升lv咁就冇問題, 如果唔係你升上去冇招真升lv會好冇效率, 即係:廢
太低lv去雙修會吐血, 除非你有其他地方ge ...

我好有點@@
仲有~我爆水升= =
唔覺內力少= =
作者: 打機狂    時間: 18-4-2007 01:11
原帖由 benbbvv 於 2007-4-16 17:11 發表

我好有點@@
仲有~我爆水升= =
唔覺內力少= =

咁神奇唔覺內力少?! 我有78x 內都覺得好少wo.....(東風要144mp + 破魂90mp) 爆水爆到我傻左

不過你用烏龍都應該唔會用得太多, 升刀技就應該會覺d.水好似倒水咁一陣冇晒~
作者: benbbvv    時間: 19-4-2007 18:00
原帖由 打機狂 於 2007-4-18 01:11 發表

咁神奇唔覺內力少?! 我有78x 內都覺得好少wo.....(東風要144mp + 破魂90mp) 爆水爆到我傻左

不過你用烏龍都應該唔會用得太多, 升刀技就應該會覺d.水好似倒水咁一陣冇晒~

我得400內力@@
不過真係唔係幾覺少內= =
鳥龍用得果83同埋風馳用60-.-
作者: 31574761    時間: 19-4-2007 21:33
我E+30lv 先得84X~85X攻 低唔低??
作者: kennest    時間: 20-4-2007 14:16
刀槍雙修~升lv係唔係易過刀??
作者: sw6655666    時間: 21-4-2007 21:13
我30lv冇壓等874~907,仲洗唔洗再加攻嫁thx
作者: benbbvv    時間: 22-4-2007 19:24
打機狂~~~
我已經買左防狼甲+5*214血同埋個107防防狼頭
鞋要收點樣既鞋??
(而家岩岩30lv,等緊32lv著哂佢)
作者: 肥人屈    時間: 23-4-2007 21:57
早,又是我了...
經過一段時間...還是像上次般廢
不過頭換了,防白頭+3(+51)共108防,開金鐘後400防,正常了嗎?
然後過1~2日就能購買防白甲+4以上強過的,
而且鞋方面也有朋友免費幫忙了^^<<大約+3追15力左右
這方面都比較OK了吧
再之後快儲好100逆根了,可以把17+6刀去強了(應該有110攻以上的)
最後令我最擔心的還是護腕和技點方面...(護腕仍只追45...技點和上次的沒什麼大分別,因為學了分解...)
而在這期間,東風到了10層81%,旋風10層95%,還是不知先真那一招= =

最近幫主又強迫幫員升等了...6月前升不到36等便ban,到底升技還是升lv好(幫主是我同學,因此他不斷叫我升等,但我又想升技...)

望高手們能為我解答

作者: 打機狂    時間: 25-4-2007 09:25
原帖由 31574761 於 2007-4-19 21:33 發表
我E+30lv 先得84X~85X攻 低唔低??

算~但可到33換刀 同手, 問題唔算大

原帖由 kennest 於 2007-4-20 14:16 發表
刀槍雙修~升lv係唔係易過刀??

如果單以用槍ge烏龍升, 36lv左右同之前都係好好升, 因為圍技打得快, 另外如果夠攻, 真烏龍要秒4x lv怪亦唔係難事
但再高d., 基本上都要靠破魂再秒怪, 咁所以到時用單技會快d.同冇咁易死
當然la~如果你圍技都有本事秒到高lv怪, 咁就另作別論(秒到先算la.....)

原帖由 sw6655666 於 2007-4-21 21:13 發表
我30lv冇壓等874~907,仲洗唔洗再加攻嫁thx

攻冇人會嫌低, 只不過早d.加可能會好過遲d.加(早d.秒怪ma....~_~)
但如果你有其他野想加左先亦可, 攻唔一定係首選

原帖由 benbbvv 於 2007-4-22 19:24 發表
打機狂~~~
我已經買左防狼甲+5*214血同埋個107防防狼頭
鞋要收點樣既鞋??
(而家岩岩30lv,等緊32lv著哂佢)

鞋方面建議收對+5up * 20力up 鞋, 相當好著(又唔係好貴呢...), 因為到左36lv對鞋貴又貴過人, 又唔係話特別好, 你lee對收得好有排用ar~

原帖由 肥人屈 於 2007-4-23 21:57 發表
早,又是我了...
經過一段時間...還是像上次般廢
不過頭換了,防白頭+3(+51)共108防,開金鐘後400防,正常了嗎?
然後過1~2日就能購買防白甲+4以上強過的,
而且鞋方面也有朋友免費幫忙了^^

我唔記得左你幾lv...唔好意思@@
不過都可以答下ge....

400防黎講都真係幾低, 如果你係2x級我都覺ok~3xlv真係要想辦法升到上500以上...
但基於你所用ge裝都唔係特別話好, 咁所以請你係金鐘同防術方面落手...(但如果你發現升lv ge時候整你唔死, 都唔洗咁急去+防...)

鞋最好強過18, 唔係你都係草下錢遲d.換左佢

其實護手方面要隻33*50都係好平, 玩下手平過你買件32+5衫=_="(重要係未強)

技點可以慢慢草, 唔想壓等可以去打下王, 兩樣都唔想就一切隨緣la~到之後技點會易草(因為lv難升左...)

升邊招都冇乜所謂, 你平日多用邊招升lv就升左果招先law~反正兩招升ge速度一樣(11層時)

咁係咪唔升lv冇朋友做先~ 你大可以出左會升晒你d.技再一次過衝等ga~同時咪又可以有技同有lv law~最緊要你自己想點

作者: kennest    時間: 25-4-2007 16:03
我想問下....刀成日比人屈距離-.-
我正係學左  旋風,東風,怒劈~~3招
仲有冇咩技要學>"<唔想比人屈機呀....help!
作者: 肥人屈    時間: 25-4-2007 18:47
標題: 回復 #80 打機狂 的帖子
我只是32等...所以33等護腕還是待我33等才說吧
不過老實說,比較想真東風先而且也想33等前有真東風(想必要壓吧==+)
35等要2真,所以不會理我朋友說的
另外技點...因為還在儲來學分解..所以刀,防等都要遲一下(有了分解易賺錢,到時也可買裝)
金鐘......因為暴升東風,所以都沒時間升(現才8層")
而且mp方面只有520...打算出一下金鐘的話會出不到4下東風的
mp好像超少的...有什麼方法......
作者: benbbvv    時間: 25-4-2007 20:53
其實我想問吓我個槍點先可以破千攻,而家個護手強49 21lv,槍29lv+唔知5定6強46,加少左12點力,槍術15,d裝好似好勁咁,但係唔知點解得7百幾攻..
作者: kennest    時間: 25-4-2007 22:44
原帖由 benbbvv 於 2007-4-25 20:53 發表
其實我想問吓我個槍點先可以破千攻,而家個護手強49 21lv,槍29lv+唔知5定6強46,加少左12點力,槍術15,d裝好似好勁咁,但係唔知點解得7百幾攻..

e個係刀術討論區-.-
作者: 打機狂    時間: 25-4-2007 23:00
原帖由 kennest 於 2007-4-25 16:03 發表
我想問下....刀成日比人屈距離-.-
我正係學左  旋風,東風,怒劈~~3招
仲有冇咩技要學>"

畀咩人屈距離先? 你指暗ar? 刀最遠ge 招係得東風, 唔想畀人屈距離你咪自己行埋去law~再唔係一開始反應快d.飛佢幾刀@@ 又或者一開始開埋去用華山整暈佢...咁佢就任你魚肉.....v = =
可以考慮學萬佛, 冇咩叻, 係叻高攻, 真左一刀斬落去唔暈都死左8~9成...

原帖由 肥人屈 於 2007-4-25 18:47 發表
我只是32等...所以33等護腕還是待我33等才說吧
不過老實說,比較想真東風先而且也想33等前有真東風(想必要壓吧==+)
35等要2真,所以不會理我朋友說的
另外技點...因為還在儲來學分解..所以刀, ...

咁就照自己想法去做la~

加mp唯一最唔傷身ge就係加被動內力....如果你有洗點ge覺悟, 你都可以去點心脈, 不過我就唔太建議....
衫強血一定好過強內力, 唔係只會被打死....鞋都唔應該強心脈, 高攻能秒先係王道...咁所以...你只可以點被動內力

當然la~亦都有人特登整套低lv衫去強晒內心果d., 係升技時用, 你都可以參考下

[quote]原帖由 benbbvv 於 2007-4-25 20:53 發表
其實我想問
作者: kennest    時間: 25-4-2007 23:10
原帖由 打機狂 於 2007-4-25 23:00 發表

畀咩人屈距離先? 你指暗ar? 刀最遠ge 招係得東風, 唔想畀人屈距離你咪自己行埋去law~再唔係一開始反應快d.飛佢幾刀@@ 又或者一開始開埋去用華山整暈佢...咁佢就任你魚肉.....v = =
可以考慮學萬佛, 冇咩叻 ...

你玩咩ser-.-係game到問你-.-
新手好多野唔色>"<
作者: 打機狂    時間: 25-4-2007 23:19
原帖由 kennest 於 2007-4-25 23:10 發表

你玩咩ser-.-係game到問你-.-
新手好多野唔色>"

我玩王道, 但而家比較少入
你可以係到問, 不打緊的, 而且肯定快過等我入game到答你......@@
而且lee到好多post, 話唔定有你想問ge野, 不妨去搵一搵
作者: benbbvv    時間: 26-4-2007 21:13
問開繼續問=.=
(係槍術討論區無人答的..太少人玩槍..)
未夠錢買鞋..
手係27手至岩= =
30lv,.,.,.,.龜速升中..

作者: tom12345678    時間: 27-4-2007 21:12
我有一隻廢刀  +埋廢裝  所以都係好廢

而我係想問一樣極之唔公平既野

人地*20力鞋 33手追52  117攻刀就破千攻   被動刀術=20lv  佢 193力

但係我*12力鞋 33手追 48   113攻劈連800攻都未有  9竟係咩問題  我181力

就算差  20力同 手同刀少4攻  都唔會少成400攻咁多掛= =   我70x攻 佢107x攻 = =
作者: 打機狂    時間: 28-4-2007 02:01
原帖由 benbbvv 於 2007-4-26 21:13 發表
問開繼續問=.=
(係槍術討論區無人答的..太少人玩槍..)
未夠錢買鞋..
手係27手至岩= =
30lv,.,.,.,.龜速升中..

其實你係7百頭, 7百中, 定7百尾呢d.攻?
你對鞋即係白鞋ar?冇強力?
咁計埋你之前冇點12力, 你前前後後唔見左大約80~9x攻ga la wo~

慢慢升la~順便當練技ma~

原帖由 tom12345678 於 2007-4-27 21:12 發表
我有一隻廢刀  +埋廢裝  所以都係好廢

而我係想問一樣極之唔公平既野

人地*20力鞋 33手追52  117攻刀就破千攻   被動刀術=20lv  佢 193力

但係我*12力鞋 33手追 48   113攻劈連800攻都未有  9竟係咩問 ...

又未至於唔公平咁誇張ge~而且你地都係差300攻者....
首先, 人地多你8力鞋, 盛惠 24攻
點力多你12, 盛惠36攻
刀多你4攻, 都好似多成8攻以上
當佢lee到多你70攻
重有, 刀術加乘(我唔知你刀術幾多), 但我冇記錯刀術1~14層每層會加3~6, 15左右打後會每層升6以上攻左右(要睇返咩裝, 會有加乘)

最後護手將總算倍大, 相差自然大
eg. 800底攻 x 1.05 = 840
600底天 x 1.05 = 630
由原本相差200 而家多左10攻

當時la~果個人有冇裝左其他野係身呢?有冇食符之類都會有關係, 始終真正計法我都唔太清楚, 只能畀一個大約picture畀你睇

作者: benbbvv    時間: 28-4-2007 08:52
岩岩好700中間~~
作者: 打機狂    時間: 28-4-2007 12:38
原帖由 benbbvv 於 2007-4-28 08:52 發表
岩岩好700中間~~

咁當你750, 保持估計, 你原本應該有830攻左右
你而家每升1lv全點力ge話, 33lv時, 3x6, 18點大約有30攻左右, 換一換裝好快可破千
作者: benbbvv    時間: 30-4-2007 18:26
人地借左對1lv*23力鞋比我用住先,
而家有808-846攻,洗左點,
槍術16,防禦14,打坐10,生命力7
烏龍升到10層風馳8層
經常可以秒到沈青剛,有時唔得,
其他三隻都可以秒到,食鬼放左破魂秒
破魂2層咋,金鐘聽你講學左而家都二層啦
仲未夠錢收力鞋..
我諗住到33lv已經買到個33lv*56護手,33lv槍+4-7*5x
咁樣應該可以破千攻...?
作者: 打機狂    時間: 30-4-2007 18:51
原帖由 benbbvv 於 2007-4-30 18:26 發表
人地借左對1lv*23力鞋比我用住先,
而家有808-846攻,洗左點,
槍術16,防禦14,打坐10,生命力7
烏龍升到10層風馳8層
經常可以秒到沈青剛,有時唔得,
其他三隻都可以秒到,食鬼放左破魂秒
破魂2層咋,金鐘聽你講學 ...

同我估ge差唔多
有時秒唔到係因為你ge攻下限重未秒到, 再升槍術/升1 lv就完全秒到
破魂其實都幾易升, 特別係用單技ge時候, 放一次破魂+一次攻擊 係後期常用技倆

真係要好好地升下金鐘, 遲d.你就知有用

如果你可以換到: 33+56手, 33+5~7*5x(33+5*5x 可能未破到, 但最多差少少)
換左d.咁好裝都破唔到千我諗要解剖一下你= =
作者: benbbvv    時間: 1-5-2007 20:18
原帖由 打機狂 於 2007-4-30 18:51 發表

同我估ge差唔多
有時秒唔到係因為你ge攻下限重未秒到, 再升槍術/升1 lv就完全秒到
破魂其實都幾易升, 特別係用單技ge時候, 放一次破魂+一次攻擊 係後期常用技倆

真係要好好地升下金鐘, 遲d.你就知有用 ...

講得好= =
真係多謝哂你呢個靚仔
我到左33lv先再搵你,
我而家得31lv
作者: benbbvv    時間: 5-5-2007 19:12
拿拿唔係連帖呀@@
打機狂牙,,我收左33lv*56護手啦,
不過隻鞋淨係收到*19力咋..
槍仍然仲未收..想問吓你而家搞成咁
點先可以過千攻
作者: sw6655666    時間: 5-5-2007 20:21
你支槍過125攻就應該有900攻以上啦個人認為
我30lv刀手都有920攻,靠刀同護手
作者: 打機狂    時間: 6-5-2007 13:07
[quote]原帖由 benbbvv 於 2007-5-5 19:12 發表
拿拿唔係連帖呀@@
打機狂牙,,我收左33lv*56護手啦,
不過隻鞋淨係收到*19力咋..
槍仍然仲未收..想問
作者: bre123456    時間: 6-5-2007 20:05
我20lv....攻:5xx~5xx(唔記得左)eq:15+37手..17+6(44)刀....1lv+6(15定唔知16)鞋...防身16+5(56)3......防身16+3頭........技:怒山4LV....旋風5lv....x風浩蕩3lv...個人有咩可以正勁D
作者: benbbvv    時間: 6-5-2007 20:09
原帖由 打機狂 於 2007-5-6 13:07 發表

不如你裝左隻手上身再睇下差幾多攻先會比較好

之後你話你有84x攻, 你裝左隻手都應該未過900攻, 咁即係你槍果到要有咁好收咁好, 樓上話要125攻以上都係正路(但唔代表會過)
而且你再加一加槍技la~可以快d.到

而家個人既被動技係
槍術無升過16
防14
生命11
內力10
打坐10
都係儲緊技點升槍術
金鐘四層破魂三層
而家既攻係813-852
升左33lv話你知過到900攻未= =

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2