打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [新增紫色字內容,19/10]歡迎討論現今樂古cso風氣和管理

樂古最大問題係帳號太易註冊擁有,攪破壞,挑罵戰,昆人點數帳號乜都有
被扣分,被封帳又如何,轉頭開個新的,換個新身份又可以玩過
回復 支持 反對

據我所知,招募係有的,不過結果就唔清楚。

據我所知,ctm真係潛左水。

我同意現時樂古CSO版既帖質素有所降低,當年我黎到樂古CSO版,有唔同既帖,比作為新手既我參考,學習,得益。
但係我想澄清一樣野,事實唔係好似大家咁諗。個個人都話要招募,招募一啲其他有能力既人才,個個都係咁諗,都係想有人''出黎''做版主。想係冇用,你覺得自己有能力既咪去申請囉。

【勿以善小而不為,勿以惡小而為之】
希望大家明白呢個道理,見到有人做錯既,不妨出黎糾正佢。可能你覺得成個版只係需要依靠一個精神支柱就足夠,咩都由佢話事,咩都由佢管,自己做返一個花生友就可以。錯,做事不必與俗同,亦不宜與俗異。做事不必令人喜,亦不可令人憎。ctm是這樣煉成的。

回復 支持 反對

據我所知,招募係有的,不過結果就唔清楚。

據我所知,ctm真係潛左水。

我同意現時樂古CSO版既帖質素有所 ...
superchanouo 發表於 18-10-2012 23:52

而家我咪提出問題lor.....

會員說是版主的問題, 會員都唔知要點做, 同埋做D 咩野
而版主郤又說是會員的問題, 話會員咩野都唔做

咁姐係點好呢?
回復 支持 反對

會員說是版主的問題, 會員都唔知要點做, 同埋做D 咩野
而版主郤又說是會員的問題, 話會員咩野都唔做

...
倉井影 發表於 19-10-2012 00:12

有人就會講,帖質素下降係因為會員既問題。而會員既問題,我認為係在於會員既本質。勿以惡小而為之,一個人連自己做人應有既本質都唔清楚,我冇野好講。唔係下下要人提先知衰架嘛,係咪先

亦有人講,原因係版主們既責任問題。老實講,宜加軍團版kissopen222交比我管哂既,大小事務都要由我自己做。至於主版交易版,去管理既責任在於邊個身上,我就唔多講,因為我唔清楚。至於邊個版主真心有做野,各人都會有自己既睇法。我相信守得雲開見月明,遲早會有人出返黎領導呢個版。
回復 支持 反對

有人就會講,帖質素下降係因為會員既問題。而會員既問題,我認為係在於會員既本質。勿以惡小而為之,一 ...
superchanouo 發表於 19-10-2012 00:28

我覺得會員本身係有問題,但這裡始終需要有人管治,沒有板主睇住的論壇,
就如現今社會一樣,沒有警察的社會,任何人也會變得放肆
回復 支持 反對

我覺得會員本身係有問題,但這裡始終需要有人管治,沒有板主睇住的論壇,
就如現今社會一樣,沒有警察的 ...
z888888 發表於 19-10-2012 00:37

咁你祝福我快啲升做正式版主,之後再義務管理主版

回復 支持 反對

咁你祝福我快啲升做正式版主,之後再義務管理主版 
superchanouo 發表於 19-10-2012 00:40

係而家呢個人手空缺既情況下,你要升做正式,應該沒什麼問題吧
回復 支持 反對

有人就會講,帖質素下降係因為會員既問題。而會員既問題,我認為係在於會員既本質。勿以惡小而為之,一 ...
superchanouo 發表於 19-10-2012 00:28

既然你講到要自制咁緊要, 你覺得會員應該要奉公守法,
咁唔駛有版主和警察喇, 因為每個人都suppose要知道佢地應做既本份wo...

咁事實上, 就係需要人管住, 睇住, 提住嘛
唔係咩?

仲有, 你咩都做哂, 真的ok? 一個人wo
回復 支持 反對

係而家呢個人手空缺既情況下,你要升做正式,應該沒什麼問題吧
z888888 發表於 19-10-2012 00:43

見習期都差唔多過,如無意外應該可以升正式。
回復 支持 反對

既然你講到要自制咁緊要, 你覺得會員應該要奉公守法,
咁唔駛有版主和警察喇, 因為每個人都suppose要 ...
倉井影 發表於 19-10-2012 00:47

會員固然要遵守版規,版主都需要管理。

不過,由細到大實有聽過咩叫自制吧,就算冇,父母老師都有教過自律啦。係咪冇王管就會為所欲為先
何況,做人又好,做會員又好,除左要知道自己既本份之外,仲要做好佢添。
問題可能在於時下樂古多左唔少年紀較小既人,未清楚自制自律本份既道理啦。
講明先,你閱歷實多過我既,有咩唔岩你即管指出糾正抒發己見。

而軍團版人手問題,本身就係suppose有兩個位,兩個人互助樂也融融既,不過另一位呢排就忙左啲,所以啲野就交哂比我做。
回復 支持 反對