樓主: 鴻-
打印 上一主題 下一主題

[綜合討論] 【活動】《CSO辯論大賽》(活動進行中...至3月7日)

關閉 [複製鏈接]

評判時間:

裁判觀點: 雖然參與人數不是太多,但各會員的觀點也十分好。

最佳辯手: 路的盡頭

結束時間: 裁判: ctm22000

正方觀點 (15)

範例:
我認為CS Online已完全放棄PVP,近期只不斷推出「啟示錄」模式。

反方觀點 (57)

範例:
我極度不認同,從資料2及資料7中,開發商及代理商已積極地防止外掛,相信差的是——時間。

樓主| 鴻- 發表於 | 只看該作者

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?

x
我不認同CSO放棄了這個模式。
只係而家橘子想打好根基,先至出新模式。
先對抗外 掛再算吧。!
請問一下.
辯論內容該用口語還是書面語?
同埋我想問下可唔可以連帖??
我贊同#7的意見
橘子現在正努力打擊外掛
現在,橘子已成功把很多不法使用遊戲玩家封帳
使用外掛數目已經沒有以前這麼多了
相信橘子會在不久的將來大力推動pvp模式
清理外掛工作不是一朝一夕可做到
資料中可見橘子有打擊外掛的決心
但道高一呎魔高一丈,要完全打擊外掛是需要時間
開發商是不希望看到自己的遊戲像hp般的下場
吸收了hp的經驗,我相信開發商及代理商已積極地防止外掛,相信差的是——時間。
從GM的行動 (封帳)可得知,GM是有心打擊外掛的。
在維護期間,GM也會更新HS,令可用的外掛種類減少。
而從推出的新槍械種類 (火AK, 冰M4)中可見,CSO並不只是著重PVE的。
我都覺得會個HS會封曬所有外掛
因為有好多人被封了!
我同意7既觀點
整D新既反外掛程式
反對
資料二,禁左YY就=做左好多野嗎?
資料五,忘記BOT模式了嗎,同埋啟示錄都有外掛,無限HP,無限$,無限槍都玩咩姐
gm封掛都封得好d
係囉 係玩家既問題
同理GM都唔岩
咁Q多外掛都唔封
跑個GM都好過你
佢地而家都無出過一般模式用既槍同地圖明顯放棄左啦
我個人認為只係玩家自己自律問題,自律隻Game唔洗GM啦
我覺得gm冇咩點做野囉!,因為佢話起9月1日封殺外掛,但你覺得有做野咩,我開頭真係好天真,2維佢會封,但我一入到一般場,外掛滿場都係,佢係禁起空口講白話,係,gm係有做過野,但係你認為殺一警百會有用咩.我覺得gm只係封鎖d ac ,仲要封埋冇用外掛果d玩家,佢封左果d遊戲漏洞先啦,你封左,咪冇人用到外掛囉
不如gm去告秘密客/秒殺王
我認為開發商及代理商已有防止外掛及封號措施
於近日將會更新的錄影系統,令犯人無所遁形,所有人都能成為目擊者,以拍影片的形式將犯人逮捕。
此外,cso推出啟示錄,是為了迎合不同玩家的需求,這裡並無實質論據,說明cso已經放棄pvp。
於cso的團隊死鬥模式,比起cs1.6更為有樂趣的一種模式,也有不少忠實玩家仍玩團死。
而團隊死鬥也是能得到最多經驗值及point的模式
槍械方面,黑白升為紅白的條件,也是要我們打團死計殺數,所以cso也沒有完全放棄pvp

遊戲名為Counter - Strike Online
話明Counter Strike
梗係玩槍射人架啦
只係Nexon既開發方向錯誤,先有喪屍模式
令cso變左喪屍game咁
而且大多數人都玩喪屍
先令大部分玩家覺得Gamania放棄pvp
令大家覺得外掛氾濫既問題
如果放棄pvp
cso改得名
上面幾層有點off topic
主題為 - "CS Online因外掛問題,放棄PVP模式?"
人就係咁
你用係打pve既地方,無人會話你,重會被人讚揚
你用係打pvp既地方,d人即時話你,係到嘈
你可以當Zombie做Strike架!人類做Counter囉!一樣炸嘛!角色少少轉變,咪又係以射死敵人為目的。佢 ...
Killer104 發表於 1-3-2010 23:27 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我希望呢次唔係咁低層次既辯論
請你發言時注意自己係咪針對題目
橘子現在係努力打擊外掛
但一些冇用外掛的良好玩家被冇理封帳
可見橘子真係努力打擊外掛!?
使pvp的外掛減少
你認為橙沒有努力堵塞遊戲漏洞?

另外,我講緊gm有無努力封外掛同橙橙放棄o左pvp模式會無關係,可能有少少偏離題目啦,gm有無努力封外掛係關橙橙有無放棄cso事,但係呢~不如你自己對自己講左"請不要偏離題目"
如果CS Online因外掛問題,已完全放棄PVP,只不斷推出「啟示錄」模式.我想你們沒有在啟示錄睇過人用掛,你見過雷比亞比人秒殺咪呀,見過玩失落同命運關卡全地60r味呀!如果CS Online因外掛問題,完全放棄PVP,我想如果cso不會因外掛問題,完全放棄PVP,一係就全部放棄.
依家有兩個問題要去講既係
1.有否放棄?
2.有者,是否完全放棄?無者,如何支持?
誰對誰錯也沒得說了 我無言
其實我覺得cso還未放棄pvp的,
你看最近挑戰模式也出了新地圖~
只要橘子一日還沒倒閉,
pvp仍然有希望的~
樹大有枯枝 人多有白痴
眾多人中一定會有害群之馬
外掛是少不免的
所以pvp仍然有希望的=]
沒有了pvp,,我相信cs0都吾會支持得幾耐,,
而外掛既,,,希望官方吾好姑息佢地....
我相信,,,總有一日,,cs0會挽回好多玩家重返,,
所以pvp應該保留,,留住班無掛既玩家
就算放棄PVP模式,有些人會為了啟示錄中的排名而使用不當程式,例如:打雷比亞/殘暴達叔用自描/隱形
而且放棄PVP模式,大部份玩家會開始認為CSO變得無聊 因此,大家會開始離開,停玩和移除CSO程式
(PVP模式[僵屍]是CSO的主要賣點)

如果放棄,我們都不需要玩CSO,寧願玩CS1.6
各位會員

獎品已加倍

活動時間只剩下2天

請把握機會
身為玩家站在開發商的角度..
認為其並沒有嘗試在任何途徑中修服漏洞..
開發商理應是最了解遊戲結構..
最能夠修服/阻塞 漏洞的..
可是他們並沒有做他們應該做的事情..
CSO PVP..理應在完全處理外掛後開放..
PVP中使用外掛..只會帶來更不平衡的事情..
快速回復 返回頂部 返回列表