打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 集思廣益 - 兵陣選擇

睇下用黎打咩怪 同你想做到咩效果 1分鐘牛鬼定暴走蒙古
有目標打段建議留青龍 倉加隻劉邦
想極速打地怪可以配隻石弓手二轉 減打抗適合虎王明凶打BOSS用 上解封裝狙擊手仲有鬼魂彈
但弩車減打抗無法對空 普攻可觸發鬼魂彈可以對空
可以考慮入手象女 配合石弓減打抗+鬼魂 專注打一隻BOSS然後毒爆 又可以控BOSS 長遠少少仲等佢出三轉
想有更多控制同特殊效果既兵陣 就只能將陰念換做兵 因為其實功能性一樣 但代價就係抗性低少少 豆腐D 無得抗麻/冰
有錢可以出隻台凶萬能
個人比較建議留祖,唔用祖需要太多裝備先可以頂某D怪,或者有神裝都未必頂到,反之

要高戰力就食二轉倉 7隻將都用 斧+槍+劍 谷戰時谷戰 打怪時唔用既將入倉
回復 支持 反對

grace9314 發表於 28-4-2018 10:41
你建議幾好唔錯 其實我都開哂倉位,頂哂裝 係唔太識配陣,可以跟下你做

有錢就一套戰 一套打怪 反正客棧長食 可以企街+攻城用 打怪入客棧換將 不過道具欄要長keep空身 唔係煩到你嘔血

揀番高戰力既武器 劍/槍將 或者王巨  其餘凶獸/合怪 不過真係得睇字 打怪就要轉番D有用既兵
真係要追到最高就要睇埋公式配點... 自行研究..可以參考下52 全血唔係最高戰

至於將就個人幾睇好覺醒雷公 幾秒其實夠用黎爭取時間 爆符或者令召喚物企位好D  仲有巨大boss...
唔知韓巨有冇人試過組個一分鍾內打完牛鬼既陣...第日有機會試下...哈...
回復 支持 反對