打印 上一主題 下一主題
收起左側

[稿件·其它] [已審] [六月素質帖]天山 PVP/PVE 詳盡分析

前言:
首先介紹下自己,,本人曾係逍ser一個5554天山 而家已經放左ac,,我玩左天山4年有多,對打交都算有少少體 ...
∼香B∼ 發表於 3-6-2012 12:18

猥瑣流天山控技1 Miss佢就會不知所操啦
星宿並唔係想像中咁易打。都唔明點解d 人成日都話避蛤蟆,係連控之下蛤蟆有得避架咩?
咁講法不如話人地見到天山想同生就避同生- -
再加上其實你講嘅初隱避蛤蟆係唔得,係星宿攻擊狀態之下中咀咒,初隱=廢,即隱即出番黎,而蛤蟆亦唔會斷。
回復 支持 反對

避唔到? 咁咪直接用陽春解 我地分析一下點樣既蛤蟆功先可以令天山無得避.無得解
星宿首先用一日,天山陽春  ...
∼香B∼ 發表於 4-6-2012 07:39

正常星宿都係唔會先手,因為天山有隱身嘅優勢
亦因為咁樣,星宿冇可能一日起手跟住比人反控囉。因為如果天山唔係開緊移花,你解左一日果3秒失明都冇用。
再者你一日失明左,係你開解失明嘅時候都左1秒失明,距離一定會拉開左d
你解完之後行番去打嘅時候-->星宿已經應該要暗打穴/80控(此時移花被消耗中)
我建議星宿暗打穴都係散攻,時間長,補番星宿少控制缺點。如果散功後天山走開嘅,只會浪費緊自己移花,相信佢走完去避散功再行番去打個星宿都要時間架
仲有,你踏雪等星宿黎追你,星宿遠攻你近攻,佢追到黎打你都無需要用蛤蟆,星宿打到你,你打唔到佢,洗鬼失明你?
回復 支持 反對

我玩既天山唔會隱形入+一輪技  入到校場之後,,天山會跟隨星宿,,而且唔會太早進行連控 天山身法,血量都高過 ...
∼香B∼ 發表於 4-6-2012 13:15

你要講技術嘅- -
星宿高技術會咁連
你miss 控-->一日(即解)即接暗打穴(麻痺5秒)接80控3秒,8秒數間再加輕功你就已經消耗晒10秒陽春
仲有你所講嘅天山不比星宿平推低,同石同裝下天山點都會比星宿低。國服有測試。
回復 支持 反對

你誤解左..我意思係 星宿平推傷害比天山高..但比較埋血量,命閃其他因素..天山同星宿既平推仍然不相伯仲 唔 ...
∼香B∼ 發表於 4-6-2012 16:12

8秒控制+2秒輕功+2秒運氣。陽春相信持續時間完左,而且未cd 完
再者我都講過如果星宿同天山拉開左距離就冇用控制嘅必要-.-"
至於切磋我都想,你比一個同你差唔多勁嘅ac 我一定同你玩,一係你黎南ser@@
回復 支持 反對

我都唔明白點解天山對星宿反而近攻要走- -"
yuncash 發表於 5-6-2012 12:35

佢意思話避我蛤蟆-.-
回復 支持 反對