查看: 21665|回復: 109
打印 上一主題 下一主題
收起左側

幫助大家解決逍遙既問題!!有咩事都可以入來!!最好問題詳細d

大家有咩逍遙既問題可以入黎問問!_!我會盡我能力解答^^

大家可以係呢到問我所以逍遙既野 (例如 人物/寵物/加點/點數買既物品詳解(例如有咩用)/升lv地點/任務詳情等等.......)

人寵加點==========>http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3055778&extra=page%3D1   可以參考

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
〝為…〞 + 30 自發幫助會員

查看全部評分

回復

原帖由 hk992123 於 7-8-2007 13:07 發表
我隻金系點2靈1力1血 好唔好 係唔係好廢

=.=咁加法都唔知你想玩咩~~~~如過玩法=刪得人  力又係  血又係=.=怒我直說 (變左廢人)......sor
你想玩咩架 力? 法? ,可以教你加加點..

原帖由 英明神武 於 7-8-2007 10:52 發表
你個力火點加點的?:lol

=.=點解你咁想知既/////......><
你真係咁想知???.....講3個原因講你知 哈哈;P
回復 支持 反對

原帖由 英明神武 於 7-8-2007 13:17 發表

1.睇你點玩力火咁勁
2.希望可以增加去我加點文章到
3.希望可以幫助其他會員
4.我嘗試使用此加點方法再改良
5.研究力火的發展

講比你知~~我隻火加錯點的 +錯9點靈 哈哈
如冇加錯應該正確係咁加(               1-40lv  3力1敏  之後全力  哈哈
回復 支持 反對

原帖由 英明神武 於 7-8-2007 14:25 發表

為什麼你當初不玩土

因為土玩力唔一定最勁~_~
同埋土好樣 ;P
回復 支持 反對

原帖由 hk992123 於 7-8-2007 15:35 發表
我cb玩過力金但d法術好差 法金又好似好小血咁

你玩力金法術當然廢法金2陪多喇~~因為你都冇+過法力既攻擊%   
法金同力金都係一樣咁多血~~所以少血一定的=.=
你試下玩法金 會好勁  不過攻擊廢的
回復 支持 反對

原帖由 多多幫助我 於 7-8-2007 18:56 發表
你幾時玩返,希望你羅到第一

=.=唔知幾時玩返   
如果真係玩都唔想拎第一  =.= 因為要日升夜升  我個人都開始唔係好舒服
回復 支持 反對

原帖由 ΗΕΙ£ 於 8-8-2007 02:52 發表
我想問係邊到學技!??

你10LV後去天庸城 之後搵門派使者~如果唔知係邊你可以禁Alt+w 有得睇晒天庸城npc既坐標~~你直接禁佢個名佢會自動帶你行
之後入左去門派既門口~~你入到去搵個童子~~做左佢個入門任先 再搵返佢 禁我要學技能就得

原帖由 ◆心亂如麻 於 8-8-2007 13:16 發表
捉龜bb一個人去定係組隊去好d呀
點數幾錢張=.=
如果加錯點有無重點咁藥>!>!

捉龜bb當然多人會快d有 不過清怪要耐d  你可以用龜元露將佢變返一lv!~成長會幾好~我試過100了=0=
點數卡我未知=.=sor
點數1點=10元寶~~~    有就有=.=不過用一次 4樣點數正係-1 -.-;''

原帖由 hk992123 於 7-8-2007 22:27 發表
玩法金頭10幾lv 會唔會好辛苦 同埋係咪要成日刷潛 同要d高血既寵帶

頭10lv好易升 唔會辛苦既=,=   刷潛就一定要~~可以刷埋道~~ 血寵就一定用架喇~~最好用龜同埋巨蚸 因為呢2隻最多血

原帖由 a087833950 於 7-8-2007 18:58 發表
我下載緊..但新手唔知玩咩職好..同加點..你可以俾少少意見我嗎??

新手我建議玩下法金/力土  因為呢2隻最易玩~~法金有秒2技能易升lv  力土就當然可以秒死一隻怪~~
加點方式法金最基本就係3靈1敏~~你可以試下我呢隻加法=.=(法攻高 1-20lv全靈 21-40lv3靈1敏 51lv2靈2敏  到70lv照返3靈1敏 80lv加多d敏 2靈2敏 加到爆lv120lv            呢隻係我個人喜歡既加法 可以試下(1-40lv2靈2敏 41lv 3靈1敏 升到60lv後 2靈2敏加返    到75lv-85lv加全靈
86lv之後加2靈2敏 加到120lv          相性全陪一樣 先加爆金 之後火  .....木    ....水

回復 支持 反對

原帖由 faxi8888 於 9-8-2007 23:27 發表
我玩金的

如果要玩法,點點法好d thx

加點方式法金最基本就係3靈1敏~~你可以試下我呢隻加法=.=(法攻高 1-20lv全靈 21-40lv3靈1敏 51lv2靈2敏  到70lv照返3靈1敏 80lv加多d敏 2靈2敏 加到爆lv120lv            呢隻係我個人喜歡既加法 可以試下(1-40lv2靈2敏 41lv 3靈1敏 升到60lv後 2靈2敏加返    到75lv-85lv加全靈
86lv之後加2靈2敏 加到120lv          相性全陪一樣 先加爆金 之後火  .....木    ....水

原帖由 @小龍哥~~ 於 10-8-2007 10:13 發表
玩5到逍遙呀.....
點解禁左進入遊戲
等左好耐都冇野彈出黎!?

試下重裝隻game~~~~
我都唔係太知咩事=.=sor

原帖由 煇仔 於 10-8-2007 15:44 發表
想問問我玩水
點加點架??
我想就咁係攻
唔用技...
咁應該點加..
仲有相性應該點咩??

1.全力~攻擊力極高~但敏捷原全唔掂~多數pk都唔會win得去邊      但好處就係d怪會好少打你~可以一下秒一隻(最好就係打怪/王~你人寵都冇血~可以人拉寵,寵拉人~very good ;P ) 壞處冇敏捷~~出招太慢~升lv都慢

2.3力1敏~攻擊力高~又有敏捷 但係45lv上好少機會可以秒到d怪~~打海盜又有可能大機會滅團~

3.2力2敏~攻擊力敏捷平均 出招快 打人ok痛~pk快過人出招可以用技冰人~~冰左慢慢sm佢隻寵 ;P

4.個人建議1(1-40lv全力 41-70lv 3力1敏  71lv-100lv2力2敏 101-120lv全敏 )
5.個人建議2(1-40lv全力  41lv-90lv2力2敏   90lv開始全力)
6.個人建議3(1-20lv全敏 21-40lv 3力1敏  41-70lv2力2敏 71-85lv全力 86lv開始3力1敏力落去)
上面相性全部都係先加土(物攻增加) 之後火(敏捷增加) 之後是但加 木/水/金
7.個人建議4(1-60lv全力 61-100lv 2力2敏 101-120lv 3力1敏)相性先加火 再加土 之後是但   加爆先加第二個~唔係加一點就冇  
原帖由 我無名 於 11-8-2007 02:37 發表
發仔-.-我係新ser玩緊啦
照舊叫色魔仔....
上既密我啦=3=

okok~~新ser姐係邊個=.=我刪左個逍遙~~唔知

原帖由 匡匡十號 於 10-8-2007 15:47 發表
我想請問點煉單~~~煉單要d咩野~~

練丹你要有爐先得~~爐 係打怪隨機有~~你打到有就右擊1下 帶上去身到~之後你打怪升lv 個爐都會加經~~最高18lv~
練丹爐等级數
練丹爐的類別
1-4
鐵爐
5-8
銅爐
9-12
雕花青
銅爐
13-15
仿仙鳳
紋爐
16-17
烏金盤
龍爐
八卦爐
2-18 级内丹都可以通過 3 顆同等级的内丹在練丹爐中進行合成。合成有一定機率失敗。
     1-10 级的内丹通過相應等级的怪物進行練化,練化成功率 100% 。
相關怪物等级
所練化的内丹的级别
練丹爐出售價格
練丹爐
1-10
鐵爐
11-20
21-30
31-40
41-50
銅爐
51-60
61-70
71-80
81-90
雕花青
銅爐

91-100
101-110
111-120
怪物無法練化
仿仙鳳
紋爐
怪物無法練化
怪物無法練化
怪物無法練化
烏金盤
龍爐
怪物無法練化
怪物無法練化
八卦爐

回復 支持 反對

原帖由 我無名 於 11-8-2007 04:13 發表

從容悠x-.-
我玩緊全力火-.-

@~@!!~火全力都ok既=.=不過...你唔諗住+敏?=.=
回復 支持 反對

原帖由 多多幫助我 於 12-8-2007 08:59 發表
海龜抗性點咩

最好加土~~ +金同土平均都得~~~~

原帖由 我無名 於 12-8-2007 09:01 發表

快過d怪咪得囉@_@"

全力冇咩可能可以快過怪出招- -~~
回復 支持 反對