樂古Nakuz

標題: sor由於太亂我重新整理問題(電腦GB一時加,一時減) [打印本頁]

作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 18:36
標題: sor由於太亂我重新整理問題(電腦GB一時加,一時減)

想問下點解我電腦GB一時加,一時減(有時我一直只係上網,無down野都係咁)
減的多D,加的好少

有圖,頭先我只係上網都減左0.1GB

作者: ※暗雲之雷※    時間: 7-7-2012 19:00
如果你咩都無做..佢無啦啦減既話即係中左毒

好似你開機有10g餘返
一小時後得返100mb

重新開機後又有返10g餘返

如果係咁既情況..就肯定中毒了
作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 19:46

回復 2# ※暗雲之雷※

我有做過呀,我成日down完野又即刻del,咁算5算?
作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 19:48
回復 2# ※暗雲之雷※

sor其實我唔明你既意思==,我果個GB係指E個

作者: ycl2005191a    時間: 7-7-2012 19:50
你down野裝野落去咪減lo
作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 19:53
回復 5# ycl2005191a

唔係,我成日都會睇電腦gb,正常我del左頭先down既野
應該有番d gb ,我係有番差唔多既gb,但成日一直減,其實
係有時減有時加(sor好似好亂)
作者: 14588563    時間: 7-7-2012 20:34
回復  ycl2005191a

唔係,我成日都會睇電腦gb,正常我del左頭先down既野
應該有番d gb ,我係有番差唔 ...
AdolfHitler032 發表於 7-7-2012 19:53

後台有野幫你清走d垃圾?
作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 20:46
回復 7# 14588563

無呀,我都唔知點解
作者: ※暗雲之雷※    時間: 7-7-2012 21:27
回復  ※暗雲之雷※

sor其實我唔明你既意思==,我果個GB係指E個
AdolfHitler032 發表於 7-7-2012 19:48

我所講既亦都係hdd容量^^"

總知如果你無裝過程式..都突然會減容量
就一定係中毒

但係如果你裝左d程式..跟住有d容量無左當然係自然正常

或者你自己有無長開住foxy/迅雷/bt等等?係背景幫你dl緊野..自己唔知道

所以就減左容量"?
作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 21:50
回復 9# ※暗雲之雷※

唔該哂你,我諗我可能中左,個gb一直0.1咁減
作者: AdolfHitler032    時間: 7-7-2012 22:19
回復 9# ※暗雲之雷※

唔好意思版主,有新發展,我頭先部腦由45.幾gb去44.0我都以為中左毒
,但無lala又上番45.3(咩都無搞過),想問下e個(圖入面)顯示係咪唔準

作者: ※暗雲之雷※    時間: 8-7-2012 17:35
其實你可以再咁樣試

你開左個c禁內容

你會見到以位元組做單位

之後你係我的電腦重新整理(約1-2分鍾後)(呢段時間唔好做任何動作)
再禁內容

睇下個個以元位組既單位既容量有無變化
作者: AdolfHitler032    時間: 9-7-2012 23:32
回復 12# ※暗雲之雷※

我試左,不過我見到係0.1 0.1咁加,果時我息哂
所有野,跟住開工作管理員既E個睇(有圖),然後我就
狂F5點知佢0.1 0.1咁升,其實係咪關圖入面果個
事?

作者: ※暗雲之雷※    時間: 10-7-2012 01:17
我建議你都係掃毒或者重裝windows
作者: AdolfHitler032    時間: 10-7-2012 12:02
我建議你都係掃毒或者重裝windows
※暗雲之雷※ 發表於 10-7-2012 01:17

唔該哂你既幫忙,我試下

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2