樂古Nakuz

標題: ★韓國人氣極高數碼暴龍RPG 2 Digimon Masters★(更新左) [打印本頁]

作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 02:09
標題: ★韓國人氣極高數碼暴龍RPG 2 Digimon Masters★(更新左)

大家一齊黎懷舊下數碼暴龍既熱潮啦

各位有興趣既朋友會一齊玩啦

如果唔識註冊可以pm我

----------------------進化表係23樓-----------------------

-------------------全怪物既英文名41樓-----------------------

M群,歡迎大家加入

group35172@xiaoi.com

~~~~嗚謝  *啊傑* ~~~

遊戲名稱Digimon Masters

測試會員名稱:
★龍★(game:0Leung0)

官方網頁: https://www.digimonmasters.com/
遊戲類型: 3D MMORPG
遊戲狀態:公測星評 (5星為滿分)

畫面:★★★★☆ (5星為滿分)

評分原因: 畫面方面頗細緻
         E.G:數碼獸既描繪細緻(可睇圖)

數碼獸既技能亦都幾靚圖度會有亞古獸出技既圖

而人物就比較差,只係可以換衫褲同埋鞋細緻d既手套啊等等都顯示唔到

但整體畫面真係唔錯所以比4星

內容:★★★☆☆ (5星為滿分)
  評分原因:基於係韓文完全睇唔明既關係,所以我只能比兩星

而佢既任務係跟番動畫既故事既(以我見前解過既任,估出黎)

仲有好難好夫到蛋出黎所以要成日係咁去打蛋同data

同埋d怪物都叫幾多種,可以做寵既都唔少

操作:★★★☆☆(5星為滿分)
  評分原因:基本普通game (f1 ….f8 1….8等等)

動作流暢方面是不錯既.好少會有lag既情況

而且地圖唔會太大唔洗跑黎跑去既時間太長

整體:★★★☆☆
  評分原因:呢隻game畫面方面唔錯既(詳睇圖吧!!)

至於“夫”蛋方面耐唔耐玩就見人見智啦(聽講任務會有送隻100%隨機蛋)

電腦配備要求:
CPU:或同等性能芯片已證實比較差既電腦都可以玩到
內存:256M
顯卡:GeForce 5200FX或同等性能顥卡
顯存:256M
遊戲截圖[attach]422031[/attach][attach]422030[/attach][attach]422029[/attach][attach]422034[/attach][attach]422036[/attach][attach]422037[/attach][attach]422036[/attach][attach]422035[/attach][attach]422039[/attach][attach]422040[/attach][attach]422041[/attach][attach]422310[/attach]
有興趣既朋友留名一齊玩啊小弟第一次post推介希望大家多多支持如有不足可以留言,我會改改

----------------------------------------分隔線----------------------------------------

由於部份電腦會顯示唔到韓文所以建議大家下載Microsoft AppLocale

點擊下載

之後將隻game翻譯成韓文遲d會整埋教學(等我整埋個申請ac教學先= =)

文字教學版= =

1.安裝完之後係開始個度開AppLocale

2.下一步

3.點啟動程式.....瀏覽之後指去DMLauncher.exe,之後確定,下一步

4.選語言(最低個個),下一步

5.打勾(係)建立捷徑…

6.完成

7.入game之後有3個ser既就可以睇到佢地3個名同埋其他韓文字

係度順便講下大家一齊玩最短名個個ser啊

個個ser比較多人玩ga

----------------------------------------分隔線----------------------------------------

申請教學:[attach]422299[/attach]

[attach]422300[/attach]

[attach]422301[/attach]

打身份正同埋名

[attach]422306[/attach]

分蛋問題

[attach]423413[/attach]

M群,歡迎大家加入

~~~~嗚謝  *啊傑* ~~~

作者: (Lap)    時間: 1-7-2010 02:34
最衰唔係中文啦=3=唔係實玩
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 02:45
有冇興趣一齊玩呢
多d人好玩d= =
作者: a44h77    時間: 1-7-2010 04:57
lau ming 留名一齊玩
作者: Sl0veR    時間: 1-7-2010 05:23
幾Q wo~
有個問題:
係人同隻暴龍一齊打怪定係人叫隻暴龍打怪?
作者: charlie598    時間: 1-7-2010 07:05
我想玩  幫我申請埋 得唔得呀 ~.~
作者: Ray0083    時間: 1-7-2010 09:20
知左好耐
不過因為唔識「該神秘文字」
所以唔玩
不過如果有中文攻略講哂所有野我都玩得落
作者: mui1388ken    時間: 1-7-2010 10:02
聽講冇幾多隻數碼獸嫁咋何...由頭到尾得三隻?
作者: mui1388ken    時間: 1-7-2010 10:02
作者: Ray0083    時間: 1-7-2010 10:09
mui1388ken 發表於 1-7-2010 10:02

當然可以玩其他獸
不過一開始選三隻獸其中一隻
之後可以打「數碼蛋」(機率出) 就可以玩其他獸
作者: dickynw2002    時間: 1-7-2010 12:14
我又玩下先@@
作者: *傑*    時間: 1-7-2010 12:14
有冇申請教學?
作者: 豪餅    時間: 1-7-2010 12:22
有中文實玩...最衰冇
作者: 豪餅    時間: 1-7-2010 12:22
有中文實玩...最衰冇
作者: 凍檸水OO    時間: 1-7-2010 13:47
我有玩
勁難有其他獸....
合加布爆左蛋,
作者: 02476162    時間: 1-7-2010 13:55
不錯的遊戲@@
作者: *傑*    時間: 1-7-2010 14:25
當然可以玩其他獸
不過一開始選三隻獸其中一隻
之後可以打「數碼蛋」(機率出) 就可以玩其他獸 ...
Ray0083 發表於 1-7-2010 10:09

幾時先有數碼蛋,大約幾lv?
作者: dickynw2002    時間: 1-7-2010 15:23
我唔識孵蛋...有無人可以教下我
作者: Ray0083    時間: 1-7-2010 15:34
幾時先有數碼蛋,大約幾lv?
*傑* 發表於 1-7-2010 14:25

打怪個時就會出(唔係隻隻都有架)
聽講話 做某個任會有隻 100%隨機數碼蛋
作者: *傑*    時間: 1-7-2010 15:40
打怪個時就會出(唔係隻隻都有架)
聽講話 做某個任會有隻 100%隨機數碼蛋
Ray0083 發表於 1-7-2010 15:34

我做左,有隻100%既蛋,但係唔識孵- -
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 18:44
回復 18# dickynw2002
咁快玩緊@@?
回復 17# *傑*
1xlv
好易升ga炸
解任都升到15+
回復 12# *傑*

我一陣整
回復 11# dickynw2002
你會叫咩名啊,同埋呢有3個ser ga ,等埋先一齊玩啊
回復 8# mui1388ken
最多4隻
(3隻係"夫"既1隻主要既)
回復 6# charlie598
ok啊不過我要夜少少先可以pm番你
回復 5# Sl0veR
隻怪打
作者: Ray0083    時間: 1-7-2010 20:34
回復 20# *傑*

岩岩搵到既

1隻係蛋殼 呢個只可以要黎放
1隻係全蛋 下面冇雲 可以放/變道具
1隻係全蛋 下面有雲 呢隻可以孵

3樣野都係要係DAT車旁邊 2個女仔果度做
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 20:56
亞古獸--->大地暴龍獸--->進升暴龍獸--->閃光暴龍獸--->閃光暴龍獸爆裂型態
加奧獸--->加奧加獸--->音速加奧加獸--->幻影加奧加獸--->幻影加奧加獸爆裂型態
拉拉獸--->向日葵獸--->丁香獸--->高雅薔薇獸--->高雅薔薇獸爆裂型態
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
亞古獸--->暴龍獸--->機械暴龍獸--->戰鬥暴龍獸
亞古獸--->暴龍獸--->喪屍暴龍獸
巴魯獸--->朽木獸--->祖利獸--->木偶獸
巴魯獸--->仙人掌獸--->花仙獸--->海天使獸
小妖獸--->冰惡魔獸--->喪屍撒旦獸--->墮天地獄獸
礦石獸--->冰石獸--->隕石獸--->鋼鐵悟空獸
礦石獸--->高力獸--->火山獸--->大火山獸
比丘獸--->巴多拉獸--->加僂達獸--->聖鷹獸
比丘獸--->黑巴多拉獸
艾力獸--->獅子獸--->冰獅子獸--->黃金劍獅獸
古尼獸--->皇蜂獸--->大古加獸--->夜魔獸
奧帕獸--->公豬獸--->野豬獸
小熊獸--->獅子獸--->熊仔獸--->極惡熊仔獸
小惡魔獸--->猛鬼獸--->南瓜獸--->科學怪人獸
小火焰獸--->火焰獸--->死神火焰獸--->科學怪人獸
左輪獸--->超級流星獸--->裁決獸
奇鳥獸--->鐵雞獸
奇鳥獸--->暴羅刹獸--->飛獅獸
鑽地獸--->鋼鑽獸
鑽地獸--->炮彈獸--->究極安杜路獸
狗仔獸--->三頭犬獸--->阿努比斯獸
杜賓犬獸--->三頭犬獸--->阿努比斯獸
五角星獸--->超級流星獸--->裁決獸
加布獸--->加魯魯獸--->獸人加魯魯--->鋼鐵加魯魯
妖狐獸--->九尾狐獸--->祭師獸--->沙古牙獸
V仔獸--->V仔獸EX--->機甲龍獸--->帝皇龍甲獸
蟲蟲獸--->飛蟲獸--->寶石蟲獸--->夜魔獸
甲蟲獸--->比多獸--->超比多獸--->究極比多獸
哥瑪獸--->海獅獸--->祖頓獸--->維京毛人獸
基爾獸--->古拉獸--->大古拉獸--->紅蓮騎士獸
大便獸)-甲由獸(蟑螂獸)-垃圾桶獸-木偶獸
齒輪獸-守衛獸-安杜路獸-高安杜路獸
大耳獸-加魯哥獸-拉比獸-撒多格度獸
作者: 奶咀仔    時間: 1-7-2010 21:42
樓主可唔可以+msn?  我都有玩
作者: roy624    時間: 1-7-2010 21:43
玩過大陸版,
不過勁少人........
又舊又唔更新(得第3代既精靈)
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 21:45
回復 25# roy624

呢個係新版= =
唔係舊個隻
岩岩先公測左好似兩個月
作者: roy624    時間: 1-7-2010 21:47
回復  roy624

呢個係新版= =
唔係舊個隻
岩岩先公測左好似兩個月
★龍★ 發表於 1-7-2010 21:45

-口-,
即係數碼暴龍2?
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 21:48
回復 27# roy624
隻game係跟數碼暴龍05既
所以主角係個3條友唔記得叫咩= =
作者: roy624    時間: 1-7-2010 21:51
回復  roy624
隻game係跟數碼暴龍05既
所以主角係個3條友唔記得叫咩= =
★龍★ 發表於 1-7-2010 21:48

大門大,
藤枝淑乃,
還有一個忘了.....
如果出港版既必玩
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 21:58
= =
試玩下啦
多d人玩好d
作者: roy624    時間: 1-7-2010 22:02
= =
試玩下啦
多d人玩好d
★龍★ 發表於 1-7-2010 21:58

我玩外國game 會爆ping的......
又唔識睇韓文......
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 22:04
回復 31# roy624
呢隻game ser做得幾好
唔會話好lag
每張地圖都有兩條線可以比你轉去少人既個條線度練
少好多人搶場
作者: roy624    時間: 1-7-2010 22:06
回復  roy624
呢隻game ser做得幾好
唔會話好lag
每張地圖都有兩條線可以比你轉去少人既個條線度練
少好多 ...
★龍★ 發表於 1-7-2010 22:04

都係算啦.......
==========
仲有冇個對戰系統?
作者: ★龍★    時間: 1-7-2010 22:09
pvp?
如果係pvp既話就無左喇
不過多左個副本
副本係打黃金劍c獸(激大隻= =)
作者: KANKAN1128    時間: 2-7-2010 19:01
作者: 月明    時間: 2-7-2010 20:27
=.=洗吾洗大叫,進化~
作者: 凍檸水OO    時間: 2-7-2010 22:36
我仍然係得一開波果隻亞古
作者: *傑*    時間: 2-7-2010 22:56
岩岩開左個M群,歡迎大家加入
作者: ★龍★    時間: 2-7-2010 23:09
回復 36# 月明
唔洗大叫ga= =
唔好迫我厄post啦=3=

回復 37# 凍檸水OO
唔識夫蛋既入m群我msn教你啦.
作者: Ray0083    時間: 4-7-2010 15:26
多謝樓主幫忙@@
依家識夫蛋lu
3Q
作者: devil_to    時間: 4-7-2010 16:05
而家又加左個唔知咩安全碼GE野~申請唔到帳號~~~~~~~~~~~~~~
作者: ★龍★    時間: 4-7-2010 16:16

怪名英文版
tentamon=甲蟲獸=텐타몬
kiwimon=奇鳥獸=키위몬
kawooboyimon=左輪獸=카우보이몬
seutamon=流星獸=스타몬
swiramon=哥瑪獸=쉬라몬
nideumon=仙人掌獸=니드몬
durimon=鑽地獸=두리몬
gilmon=基爾獸=길몬
veemon=v仔獸=브이몬
renamon=妖狐獸=레나몬
impeumon=小妖獸=임프몬
papimon=加布獸=파피몬
Ahgumon=亞古獸=아구몬
erekmon=艾力獸=에렉몬
piyomon=比丘獸=피요몬
作者: ★龍★    時間: 4-7-2010 16:34
回復 41# devil_to

請+m群....
+左m群入邊再傾= =
作者: 凍檸水OO    時間: 4-7-2010 23:49
好似冇見過人有巴達獸?
作者: ★龍★    時間: 5-7-2010 02:38
回復 44# 凍檸水OO

無出
作者: 凍檸水OO    時間: 5-7-2010 17:46
你地識唔識視窗化
唔想全螢幕
作者: exolmlkk    時間: 5-7-2010 18:06
09年出
我本身之前都想玩 不過開ac好煩
作者: ★龍★    時間: 5-7-2010 18:30
回復 47# exolmlkk
咁你e+玩唔玩啊?
玩既一齊啊
e+都有1x個人一齊玩緊
你要身份証個d可以比你
作者: ★龍★    時間: 5-7-2010 19:07
回復 46# 凍檸水OO

呢樣幫你唔到喇
作者: luk95066    時間: 7-7-2010 02:09
App系咩泥?`
作者: ★龍★    時間: 7-7-2010 02:33
回復 50# luk95066

一個翻譯程式= =
作者: luk95066    時間: 7-7-2010 13:33
我有雲旦`
咁點做好?唔識點變獸
作者: ★龍★    時間: 7-7-2010 15:51
回復 52# luk95066
要用番對應怪既data
作者: Jun Ann    時間: 8-7-2010 23:32
泡菜文字理解不能
若有中文版推出必玩

作者: ★龍★    時間: 12-7-2010 00:05
回復 54# July.As

點解唔一齊玩呢=3=
e+ d字基本上都唔洗點理
作者: 死gm    時間: 12-7-2010 13:54
收韓國名+身分證一套 300樂點 快快 pm我
作者: 死gm    時間: 12-7-2010 15:19
玩邊個ser好呀
作者: Ming02    時間: 12-7-2010 20:07
可唔可以比個身份證我- -
搵唔到呀- -
一齊玩XD
作者: gordonl9706    時間: 12-7-2010 23:03
最衰唔係中文
作者: ★龍★    時間: 13-7-2010 01:30
回復 57# 死gm
玩短名ser啊= =
同埋+群啦
回復 58# Ming02
你加m群或者pm我啊唔該
作者: [H]ting連環龍    時間: 13-7-2010 12:12
如果有漢化就爽囉
作者: 死gm    時間: 13-7-2010 15:09
回復 60# ★龍★

我唔玩lu 完全唔識玩
作者: 樂古人渣    時間: 14-7-2010 00:51
數碼暴龍都出online 囉吹到-_-
作者: lemonfung    時間: 15-7-2010 23:57
點有數碼之魂? 我見到D人有數碼之魂 唔係大門大 都有數碼之魂
作者: QQ小子    時間: 23-9-2010 16:50
隻game 邊到down 我開唔到ac-_-
作者: kkoo@    時間: 3-10-2010 23:56
中文的一定玩
作者: 乂叛小孩    時間: 4-10-2010 22:11
開唔到ac 呀 好想玩
作者: 乂小。﹏夢    時間: 10-6-2011 20:53
留名...
作者: ccw19971123    時間: 11-6-2011 16:57
好唔清楚

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontatcwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2