wwcg2006 發表於 15-3-2009 18:20:38

===解決開石器2[不回報]問題方法===

1. 首先你要裝好左石器,上官網裝左 手動更新。
2. 之後,入去石器file入面("C:\EC Digital\StoneAge2\")
3. 發現NowLoad.exe同埋StoneAge2.exe
之後實行2個exe檔,畫面應該會出面 NowLoad既畫面。禁埋SA2Update同埋SA2UpdateCopy(開左禁確定就得..應該有錯誤之類)

4. 開左之後等一陣,可以利用( Ctrl+Alt+Del 工作管理員關左2個exe)

5. 係石器個捷徑到右點→內容→相容性→tick左關進階文字服務
6. 開GAME

如冇意外,應該已經可以開到。呢個方法由本人自己試出黎架,我同個fd都得左(winXP)
希望如果大家得左@@ 記得加加我分~!

他媽的~ 發表於 15-3-2009 18:46:20

知左好耐
好似係我話比你知-3-

wwcg2006 發表於 15-3-2009 18:53:23

下=.=我自己試嫁囉

WilliamR 發表於 15-3-2009 19:57:09

發現NowLoad.exe同埋StoneAge2.exe    點叫實行呀

kmchan852 發表於 15-3-2009 20:03:53

我用VISTA在那找到

wwcg2006 發表於 15-3-2009 20:16:54

直接禁佢咪實行囉-.-

siuhay12 發表於 15-3-2009 20:21:08

可以教我點解入吾到司服器牙?

wwcg2006 發表於 15-3-2009 20:22:49

使用Vista的玩家必須以系統管理員(Administrator)身份執行遊戲程式,否則遊戲程式便不能順利啟動。

FOR Vista

wwcg2006 發表於 15-3-2009 20:23:24

可以教我點解入吾到司服器牙?
siuhay12 發表於 15-3-2009 20:21 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

幫你唔到= =我個個fd都入到server

savechan 發表於 15-3-2009 22:10:31

喂!!!呢位人兄教既方法真係掂wo@@!!!
大家有呢個問題既人都試下跟住做丫
我跟佢做完真係開到
依家有得玩la~好開心ar!!!!
版主幫手加加呢位人兄既分la
做福人群@@
頁: [1] 2 3
查看完整版本: ===解決開石器2[不回報]問題方法===