張文遠 發表於 22-9-2008 21:44:26

呀媽 我大個仔喇

我今年16歲喇但係呀媽管得我好嚴(我覺得)
有時dfd叫我夜晚7:30左右出尼bbq佢唔俾我去佢話驚我學壞但我成日都係咁同佢講(我唔會學壞 我d fd又唔係壞)
我呀媽就話(我信得過你 但係你有知唔知道你d fd真係好人先)我就話(我唔知道佢地好唔好唔通你知??) 跟住佢又拎
第d人個仔尼講 佢話(xxx個仔 夠話自己唔會學壞 你睇下佢而家???打交,食煙總知唔俾去)我就講(咁大個仔你open d得唔得)
就係咁佢就咁ko左我            有陣時夜晚踢波都唔得(樓下)有咩方法????有陣時d小學同學約會都出唔到除非呀媽返左大陸
我就發達@@"點同呀媽溝通好???

oph 發表於 22-9-2008 21:57:00

1.同你阿媽一齊出去囉
2.介紹fd比佢識等佢自己評估下你d fd咩為人
3.養得起自己唔洗靠屋企人

aR_華〞 發表於 23-9-2008 01:03:39

我都你都係一樣
最好就係俾你丫媽睇到你大個仔左
要識諗左,但係你丫媽真係太過嚴啦
可能你平時俾左你丫媽一種feel 就係細路仔

louis9288 發表於 23-9-2008 18:17:34

我都以前試過係咁我既解決方法就係唔理佢 洛左先算(係佢去次所/野緊野d時間)
佢追出黎就行到佢唔追為止   跟著佢罵你就唔應佢 應就講下d串既說話(吹咩 點牙 咪煩啦 )呢d
會work的但要做下衰仔   不過我就覺得係佢唔岩先我呢d可以算得上係報復 等佢知到我唔係唔識反抗佢   只係唔做 e家做出黎比佢睇

但係做得出黎就唔可以求佢d咩   我e家都係好小同牙嗎講野 必要既話都係1句起2句止

姐係簽名牙比錢牙但係對著佢從來唔會覺得開心

qop 發表於 23-9-2008 21:09:54

你呀媽關心你姐.....
我係好似次次出街
遲d番在遲d番
咁我阿媽就唔會理我...
唔知有冇人明我講咩呢?

lfobody 發表於 24-9-2008 02:20:05

係呀媽係緊張你不過好似過份緊張左囉
或者你叫你班同學上多D你屋企玩
你呀媽同佢地熟悉左知你同咩人玩
咁樣可能佢會放心比你同佢地出街呢

張文遠 發表於 24-9-2008 13:11:32

今日先同呀媽嘈完最後一句佢話(你去邊就去邊廢事理你!)

駿少 發表於 25-9-2008 20:44:04

原帖由 張文遠 於 24-9-2008 13:11 發表 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
今日先同呀媽嘈完最後一句佢話(你去邊就去邊廢事理你!)
唉...有時侯唔一定要做到咁
你有冇同佢平心靜氣傾下呢 ?
我阿媽都係咁(不過冇你媽媽咁嚴)
咁我有次平心靜氣咁同佢傾 ,
佢問D咩,我慢慢解佢知
咁最後我同佢D問題就冇哂
不過我唔知你有冇試過
未的話 , 去試試吧[]

一生[何]求 發表於 25-9-2008 21:28:10

我同你一樣- -
我慘過你
打打下機,上上下樂古
話:[陣係識打機,第時冇野做就死]
有次同d fd傾下電話
又會咁講'